2spskflydende honning< køb fx denne økologiske fra Biogan
4cmfrisk ingefær(finthakket svarer det til ca 4 spiseskefulde)
1tskmajsstivelse
2spskvand
Sådan gør du
Bring soja, mirin, honning og finthakket ingefær i kog i en lille kasserolle. Skru ned på lavt blus, og lad saucen simre i et par minutter.
Si ingefæren fra, og hæld saucen tilbage i kasserollen. Pres ingefæren lidt i sigten, så du får mest muligt styrke med.
Rør majsstivelsen ud i vandet, og hæld det i saucen. Lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens – nogenlunde samme tykkelse som flydende honning. Teriyaki-saucen bliver lidt tykkere, når den er kold.
Afkøl, og hæld teriyaki-saucen på en flaske – fx en lille plastflaske med tætsluttende låg. Hvis du skolder flasken med kogende vand, kan teriyaki-saucen holde to-tre uger i køleskabet.
Opskriften er fra bestselleren "Velsmurt" om antiinflammatorisk kost.
Læs mere om bogen her.