Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.84
fra
6
stemmer
Sund Mulligatawny-suppe
Indisk-inspireret vegetarisk karrysuppe
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedning
40
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
Ret:
Hovedret
Antal:
2
Energi:
550
kcal
Forfatter:
Simon/CookingClub
Udstyr
Kokkekniv
Gryde
Stavblender
Ingredienser
1
rødløg
1
fed
hvidløg
1
frisk gurkemejerod
2
stængler
bladselleri
1
rødt æble
200
g
gulerødder
100
g
blomkål
2
spsk
olivenolie
1
tsk
friskrevet ingefær
2
tsk
karry
½
tsk
stødt kanel
½
tsk
spidskommen
75
g
tørrede, røde linser
¼
liter
grøntsagsbouillon
¼
liter
vand
1
dåse
koncentreret tomatpuré
½
tsk
salt
sort peber
4
spsk
skyr
Tilbehør:
2
skiver
fuldkornsbrød
Sådan gør du
Hak rødløg, hvidløg og gurkemejerod groft.
Skær bladselleri i skiver (gem et par spiseskefulde bladselleriskiver til pynt).
Fjern kernehuset fra æblet og skær resten i tern (gem et par spiseskefulde æbletern til pynt).
Skær gulerødderne i tynde skiver og del blomkålen i små buketter.
Varm olien op i en stor gryde på middel varme. Svits løg, hvidløg, gurkemeje, revet ingefær og krydderier et minuts tid.
Tilsæt grøntsager, æbletern, linser, bouillon, vand og tomatpuré.
Krydr med salt og peber og lad suppen simre en halv times tid.
Blend suppen fint i en blender eller med en stavblender.
Anret med skyr, æbletern, bladselleriskiver og fuldkornsbrød.
Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost".
Læs mere om bogen her.