Nemme at bage, smager fantastisk og som altid lidt sundere ...
Forberedelse20 minuttermin
Bagetid17 minuttermin
Samlet tid37 minuttermin
Ret: Kage
Servings: 12
Author: Simon/CookingClub
Udstyr
Muffinsbageform
Muffinsforme, ublegede
Isske, mekanisk
Ingredienser
2æg
175grørsukker
100gmandelmel(fintblendede mandler)
100ghavremel
2spskmørk kakao
1tskbagepulver
1/2tsksalt
75gskyr
150gkirsebær(vægt uden sten)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
Pisk sukker og æg til det er helt hvidt og skummende. Pisk gerne 4-5 minutter – muffinsene bliver kun lækrere.
Tilsæt mandelmel, havremel, mørk kakao, bagepulver, salt og skyr. Rør dejen, til ingredienserne akkurat er blandet sammen. Fjern sten og stilke fra kirsebærrene, skær bærrene i kvarter og vend dem i muffins-dejen.
Fyld dejen i muffinsforme – der er til 12 stk. Brug evt en mekanisk isske (som beskrevet ovenfor) eller hæld dejen i formene.
Sæt dem i ovnen i ca. 17-18 minutter. Check med et stegetermometer, at kernetemperaturen har nået over 90° C eller brug en gaffel og check, at der ikke sidder ubagt dej på gaflen.
Tag dine glutenfri kirsebær-muffins ud af ovnen og lad dem køle helt af inden servering.