Pisk brun farin, vaniljesukker, olivenolie og æg til sukkerkornene er opløst. Det tager ca 2 minutter.
Rør havremel, natron, salt og chokolade i, til det er helt blandet. Lad dejen stå og trække, mens du hakker mandlerne.
Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
Hak mandlerne groft og fordel dem i et jævnt lag på direkte på skærebrættet eller i en dyb tallerken.
Rør dejen op igen. Form dejen til kugler og placer dem på de hakkede mandler. Det er nemt med en mekanisk is-ske, men to spiseskeer kan også bruges.
Flyt dejkuglerne forsigtigt – fx med en gaffel eller en paletkniv – og placer dem på en bageplade med bagepapir med mandlerne OPAD (se trin for trin-billeder ovenfor).
Sigt et godt lag flormelis på kagerne og sæt dem i den varme ovn.
Bages ca 12 minutter for chewy cookies med sprød kant (anbefales klart) eller 15 minutter for helt sprøde småkager. Træk kagerne på bagepapiret over på en bagerist for afkøling umiddelbart efter bagning.