1tskflydende honning(køb fx denne økologiske fra Biogan)
½tsksalt
sort peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
Skær toppen af tomaterne og gem dem til låg. Skrab forsigtigt indholdet ud uden at skære hul i tomaterne, hak det groft og sæt det til side.
Varm olie op i en gryde ved svag varme og brun kyllingekødet sammen med finthakket hvidløg og rødløg. Del kødet i mindre stykker med en gaffel, mens det bruner.
Riv squashen på et groft rivejern og hæld det i gryden. Snit savoykålen fint og hæld den i gryden sammen med tomatindholdet, hakket persille, timian og honning. Krydr med salt og peber, og lad det simre et par minutter, til savoykålen er faldet sammen.
Fordel fyldet i tomaterne, læg lågene på og bag de fyldte tomater i et ovnfast fad i 45 minutter.
Low-FODMAP: Honning: Rødløg og hvidløg: Erstat med de grønne dele af 2 forårsløg. Squash: Max 65 g pr. person. Savoykål: Max 40 g pr. person, suppler evt. med lidt hvidkål.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.