Tun-ceviche med avocado

Del:
Tun-ceviche opskrift
Cevichen er lige så flot at servere, som den er nem at tilberede. Foto: Jakob Valling.

Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret – tun-ceviche. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.

Ceviche er perfekt som forret til nytårsmenuen, men den smager nu også ret fantastisk på en ganske almindelige lørdag …

Ceviche er en traditionel sydamerikansk ret, hvor hovedingrediensen er råmarineret fisk. Der findes uendelig mange variationsmuligheder – både hvad angår fisk (prøv fx laks, torsk, hellefisk) og hvad angår de øvrige ingredienser.

Vigtigt! Eftersom den spises rå, skal tunen være af det, man kalder “sushi-kvalitet”. Med andre ord skal du helst købe den hos en god fiskehandler, og vil du være helt tryg, så gør som restauranterne og frys tunen ned i mindst et døgn.

 

 

Det kan godt være, at tun og avocado er hovedingredienserne, men koriander spiller en ret stor birolle. For lad os se det i øjnene … få smage skiller vandene som koriander. Er du indædt modstander af den parfumerede krydderurt, så udelad den (brug evt bredbladet persille i stedet). Men du kan også gøre, som jeg selv gjorde det under arbejdet med Maratonkogebogen: Jeg smagte på det. Igen og igen. Lige pludselig gik det op for mig, at koriander faktisk smagte ganske … spændende. Nu synes jeg, at det smager skønt og bruger det flittigt!

 

 

Tun-ceviche opskrift
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Tun-ceviche med avocado

Frisk og spicy forret
Forberedelse15 minutter
Trækketid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Forret
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Udstyr

Ingredienser

  • 400 g tun (af sushi-kvalitet)
  • 1 rødløg
  • 2 lime, saft herfra
  • 1 tsk sort peber
  • 1 avocado
  • 4 spsk frisk koriander
  • salt

Sådan gør du

  • Skær tunen i små firkanter, ca. 1 x 1 cm. Det kræver en skarp kniv – og det er lettere, hvis tunen er let frossen. Hæld tun-firkanterne i en skål.
  • Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland dem forsigtig i tunen sammen med limesaft og friskkværnet peber. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i en times tid. Vend tunen et par gange undervejs så alle sider bliver marineret i limesaften.
  • Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern, ca 1,5 x 1,5 cm. Hak den friske koriander groft. Vend avocado og koriander i tunen, krydr med lidt salt, og server – fx i små glas på høj stilk.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Tun-ceviche med avocado er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Sur Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: