Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret – tun-ceviche. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.
Ceviche er perfekt som forret til nytårsmenuen, men den smager nu også ret fantastisk på en ganske almindelige lørdag …
Ceviche er en traditionel sydamerikansk ret, hvor hovedingrediensen er råmarineret fisk. Der findes uendelig mange variationsmuligheder – både hvad angår fisk (prøv fx laks, torsk, hellefisk) og hvad angår de øvrige ingredienser.
Vigtigt! Eftersom den spises rå, skal tunen være af det, man kalder “sushi-kvalitet”. Med andre ord skal du helst købe den hos en god fiskehandler, og vil du være helt tryg, så gør som restauranterne og frys tunen ned i mindst et døgn.
Det kan godt være, at tun og avocado er hovedingredienserne, men koriander spiller en ret stor birolle. For lad os se det i øjnene … få smage skiller vandene som koriander. Er du indædt modstander af den parfumerede krydderurt, så udelad den (brug evt bredbladet persille i stedet). Men du kan også gøre, som jeg selv gjorde det under arbejdet med Maratonkogebogen: Jeg smagte på det. Igen og igen. Lige pludselig gik det op for mig, at koriander faktisk smagte ganske … spændende. Nu synes jeg, at det smager skønt og bruger det flittigt!
Tun-ceviche med avocado
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 400 g tun (af sushi-kvalitet)
- 1 rødløg
- 2 lime, saft herfra
- 1 tsk sort peber
- 1 avocado
- 4 spsk frisk koriander
- salt
Sådan gør du
- Skær tunen i små firkanter, ca. 1 x 1 cm. Det kræver en skarp kniv – og det er lettere, hvis tunen er let frossen. Hæld tun-firkanterne i en skål.
- Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland dem forsigtig i tunen sammen med limesaft og friskkværnet peber. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i en times tid. Vend tunen et par gange undervejs så alle sider bliver marineret i limesaften.
- Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern, ca 1,5 x 1,5 cm. Hak den friske koriander groft. Vend avocado og koriander i tunen, krydr med lidt salt, og server – fx i små glas på høj stilk.
Opskriften indeholder sponsorerede links.