Knasende sprøde grøntsager møder cremet fetaost i denne farvestrålende peberfrugtsalat, mens rødløg, bredbladet persille og dild giver salaten en overraskende frisk smag.
Farverne er ikke den eneste forskel på de tre peberfrugt, der indgår i denne flotte peberfrugtsalat. De bidrager også med forskellige smage. Den grønne er skarp, nærmest bitter, mens den gule og røde har forskellige grader af sødme. Det skyldes sådan set bare, at der er tale om tre forskellige stadier i peberfrugtens modning.
Sundhedsmæssigt har den grønne peberfrugt ikke meget at skulle ha’ sagt i forhold til den gule og den røde. I takt med modningen udvikles nemlig en hel del vitaminer, som den grønne peberfrugt altså ikke nyder godt af. Men i denne peberfrugtsalat er den også mest med på grund af dens smag og farve.
Smagen fra den bredbladede persille i kombination med rødløg og dild er overraskende frisk, nærmest med undertoner af lakrids eller menthol.
Kontrasten mellem de sprøde peberfrugter og den bløde, cremede fetaost er virkelig lækker. Vent til sidste øjeblik med at tilsætte fetaosten, og vend den forsigtigt i salaten, så den ikke bliver tværet helt ud og misfarver de øvrige ingredienser.
Nyd salaten som tilbehør til lidt grillet kylling eller andet magert kød. Eller spis den som den er til frokost.
Tre-peberfrugtsalat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 1 grøn peberfrugt
- 1 orange peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 100 g feta
- 1 håndfuld frisk dild
Sådan gør du
- Vask peberfrugterne grundigt, fjern kerner og stilk, og skær dem i små tern på ca. 5 x 5 mm.
- Pil rødløget, og skær det i meget små tern. Hak den bredbladede persille og dilden fint.
- Bland det hele sammen i en skål. Smuldr fetaen i til sidst, og vend salaten med en blid hånd. Servér!
Opskriften indeholder sponsorerede links.