Den glutenfri halloween-tærte med græskarcreme er lige så sød og lækker, som den er smuk at se på.
En creme lavet af græskar bliver sød, flødeagtig og – nåja – cremet. Og det trods fraværet af sødmælk, fløde og de sædvanligvis mange æggeblommer, man ellers ville bruge til en kagecreme.
Græskar er selvsagt uundværligt på et kagebord til halloween, men en flot dekoration er prikken over i’et. Tegn fx spindelvævs-mønster med den mørke chokolade på toppen af den glutenfri halloween-tærte. Se i videoguiden ovenfor, hvordan du tegner mønsteret.
Du kan bruge både butternut-græskar og hokkaido-græskar til cremen, men hokkaidoets farve er unægtelig flottest. Har du fået fat i et økologisk hokkaidogræskar, så behøver du ikke fjerne skrællen. Den skal blot skrubbes fri for snavs, så kan den med fordel koges med. Der sidder blandt andet gode fibre i, og skrællen bidrager med endnu mere af den smukke orange farve.
Tærtens bund er lavet af fuldkornsrismel og mandelmel (faktisk bare mandler, jeg har blendet til groft mel). Det betyder dels, at der er sunde fedtstoffer og masser af kostfibre i, og dels at græskartærten er glutenfri. Har du intet rismel (eller er du ikke bekymret for gluten), kan det erstattes med Hvid Hvede – det er fintmalet fuldkornshvedemel, som er særligt velegnet til kager.
Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.
Glutenfri halloween-tærte med græskarcreme
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Tærtedej:
- 2 æg
- 150 g brun farin
- 100 g smør (smeltet og afkølet)
- 100 g mandelmel
- 100 g fuldkornsrismel
- 1 tsk loppefrøskaller, fintmalede < køb fx disse økologiske
- 1 tsk bagepulver
Græskarcreme:
- 400 g græskar (hokkaido- eller butternutgræskar)
- 4 spsk vand
- 75 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker < køb fx dette økologiske
- 1 æg
Pynt:
- 50 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160° C (varmluft). Pisk æg og sukker hvidt. Pisk det smeltede, let afkølede smør i. Rør mel, loppefrøskaller og bagepulver i.
- Hæld dejen i et tærtefad eller en springform foret med bagepapir. Bag den glutenfri halloween-tærtebund 25 min.
- Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i små tern – jo mindre tern, jo kortere kogetid. Hæld i en kasserolle med vand, flormelis og vaniljesukker, og kog til græskarret er mørt og let kan moses med en gaffel. Det tager ca. 20 minutter.
- Sluk for blusset. Blend græskarret med en stavblender eller mos rimelig fint med en gaffel. Pisk til sidst et sammenpisket æg i den varme græskarmose.
- Tag den færdigbagte tærtebund ud af ovnen, fordel græskarcremen på – helt ud til kanten – og bag færdig i 20 minutter.
- Smelt chokoladen og “tegn” chokoladestriber på tærten med en lille sprøjtepose eller en ske. Lad græskartærten køle helt af inden servering.
- Tærten holder sig fint 4-5 dage i køleskabet – og smager rent faktisk endnu bedre dagen efter, når den er kold.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.