Sunde fiskefrikadeller med grønkål og sauteret spinat

Del:
antiinflammatorisk hjemmelavet sunde fiskefrikadeller opskrift velsmurt weisdorf
Med grønkål, ingefær og masser af spinat giver du dine sunde fiskefrikadeller antiinflammatoriske evner. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Selvom du har købt fiskefarsen færdig, kan du stadig bruge den til sunde fiskefrikadeller med masser af antiinflammatorisk styrke.

I denne opskrift på sunde fiskefrikadeller er det grønkål og ingefær, der giver ekstra saft og kraft. Med de mange antioxidanter i grønkålen og ingefærens antiinflammatoriske egenskaber, kan du forvandle en ganske almindelig fiskefars til et sandt festmåltid – antiinflammatorisk set. Det står dig naturligvis frit for at tilsætte mere grønkål … her er der valgt en mængde, der får fiskefrikadellerne til at glide ned hos hele familien.

 

 

Spørg din fiskehandler til indholdet af fiskefarsen. Nogle har den uvane at blande svinespæk i “for smagens skyld”, men det trækker unægtelig noget ned på sundhedsværdien. Hvis du ikke kan få fat i en ordentlig kvalitet fars, er det heldigvis nemt at lave den selv af 300 g finthakket torsk, 1 æg, ½ dl minimælk og 3 spsk fintvalsede havregryn.

 

 

Hvad er god remoulade?

Det er en remoulade, der – udover grøntsager og krydderier – er lavet på raps- eller olivenolie, æg, eddike, sennep, lidt salt og til nød en knivspids sukker. Og nichts weiter. Hold dig fra produkter, der indeholder emulgatorer og/eller andre unødige tilsætningsstoffer. Økologi er ikke nødvendigvis en garanti for anti-inflammatorisk kvalitet, så læs grundigt på emballagen. Du kan evt lave remouladen selv af 1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æbleeddike og 1 knsp salt, der piskes op med 1,5 dl rapsolie og blandes med pickles (syltede grøntsager).

 

 

For at få den bedste smag i din sauterede spinat, er det vigtigt, at hvidløget ikke bliver branket og dermed bittert. Det skal kun svitses kortvarigt – ca et halvt minut, før du blander spinaten i.

 

antiinflammatorisk hjemmelavet fiskefrikadeller opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Sunde fiskefrikadeller med grønkål og sauteret spinat

Lækre, sunde fiskefrikadeller boostet med antiinflammatorisk styrke fra ingefær, grønkål og spinat.
Forberedelse20 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 2
Energi: 690kcal
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

Sauteret spinat

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
  • 200 g spinat (frisk eller optøet)
  • ½ citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
  • salt
  • sort peber

Remoulade-dressing

  • 2 spsk remoulade (af god kvalitet*)
  • 2 spsk A38
  • 1 spsk kapers
  • citronbåde
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Hak grønkålen fint og rør den i fiskefarsen sammen med friskrevet ingefær.
  • Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer og steg dem gyldne på en stegepande i lidt olivenolie ved svag varme – 6-7 minutter på hver side. Giv dem et drys salt og peber undervejs.
  • Hak hvidløget fint og svits det hurtigt i olie i en sauterpande. Tilsæt spinat og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre, til spinaten er faldet sammen.
  • Rør remoulade med A38 og finthakkede kapers og spis frikadellerne med et par citronbåde og groft fuldkornsrugbrød.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: