Selvom du har købt fiskefarsen færdig, kan du stadig bruge den til sunde fiskefrikadeller med masser af antiinflammatorisk styrke.
I denne opskrift på sunde fiskefrikadeller er det grønkål og ingefær, der giver ekstra saft og kraft. Med de mange antioxidanter i grønkålen og ingefærens antiinflammatoriske egenskaber, kan du forvandle en ganske almindelig fiskefars til et sandt festmåltid – antiinflammatorisk set. Det står dig naturligvis frit for at tilsætte mere grønkål … her er der valgt en mængde, der får fiskefrikadellerne til at glide ned hos hele familien.
Spørg din fiskehandler til indholdet af fiskefarsen. Nogle har den uvane at blande svinespæk i “for smagens skyld”, men det trækker unægtelig noget ned på sundhedsværdien. Hvis du ikke kan få fat i en ordentlig kvalitet fars, er det heldigvis nemt at lave den selv af 300 g finthakket torsk, 1 æg, ½ dl minimælk og 3 spsk fintvalsede havregryn.
Hvad er god remoulade?
Det er en remoulade, der – udover grøntsager og krydderier – er lavet på raps- eller olivenolie, æg, eddike, sennep, lidt salt og til nød en knivspids sukker. Og nichts weiter. Hold dig fra produkter, der indeholder emulgatorer og/eller andre unødige tilsætningsstoffer. Økologi er ikke nødvendigvis en garanti for anti-inflammatorisk kvalitet, så læs grundigt på emballagen. Du kan evt lave remouladen selv af 1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æbleeddike og 1 knsp salt, der piskes op med 1,5 dl rapsolie og blandes med pickles (syltede grøntsager).
For at få den bedste smag i din sauterede spinat, er det vigtigt, at hvidløget ikke bliver branket og dermed bittert. Det skal kun svitses kortvarigt – ca et halvt minut, før du blander spinaten i.
Sunde fiskefrikadeller med grønkål og sauteret spinat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 100 g grønkål
- 400 g torskefars
- 3 cm frisk ingefær
- 1 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
- salt
- sort peber
Sauteret spinat
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
- 200 g spinat (frisk eller optøet)
- ½ citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
- salt
- sort peber
Remoulade-dressing
- 2 spsk remoulade (af god kvalitet*)
- 2 spsk A38
- 1 spsk kapers
- citronbåde
- 2 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
- Hak grønkålen fint og rør den i fiskefarsen sammen med friskrevet ingefær.
- Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer og steg dem gyldne på en stegepande i lidt olivenolie ved svag varme – 6-7 minutter på hver side. Giv dem et drys salt og peber undervejs.
- Hak hvidløget fint og svits det hurtigt i olie i en sauterpande. Tilsæt spinat og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre, til spinaten er faldet sammen.
- Rør remoulade med A38 og finthakkede kapers og spis frikadellerne med et par citronbåde og groft fuldkornsrugbrød.
Opskriften indeholder sponsorerede links.