Sund chokolademousse med quinoa og friske bær

Del:
sund chokolademousse quinoa sund dessert Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
Quinoa gør denne sunde chokolademousse fyldig og cremet. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Fyldig chokoladesmag og fuld antiinflammatorisk effekt i hver eneste bid

En traditionel chokolademousse er fyldt med piskefløde og sukker – ikke ligefrem den sundeste dessert, du kan vælge. Denne opskrift på en sund chokolademousse er i stedet baseret på … quinoa!

 

 

Ved at blande quinoa med god mørk chokolade, hjemmelavet mandeldrik og mavevenlig probiotisk yoghurt får du en dessert med masser af antiinflammatorisk styrke. Når den oven i købet bliver toppet med friske bær, bliver det ikke meget sundere – når det samtidig skal smage som dessert. Sund mad er jo kun sundt, hvis du får det spist.

 

 

For at sikre en cremet konsistens i den sunde chokolademousse, har quinoaen fået lov at koge lidt mere, end man normalt ville foretrække det. Jeg har brugt rød quinoa, men hvid quinoa vil faktisk give en endnu mere smooth dessert. Så brug det endelig, hvis du har det i skuffen.

Udover den skønne smag af chokolade indeholder opskriften på sund chokolademousse både appelsinskal og stærk kaffe. Begge dele rummer en smule antiinflammatorisk styrke, men det er nu primært for smagen, at de er med. Derfor kan du også udelade dem, hvis du synes. Dropper du kaffen, skal du dog nok tilsætte en sjat mandelmælk mere.

Tip: Brug altid usprøjtede citrusfrugter, når du bruger skallen i madlavning.

 

 

Hvilken kakaoprocent skal god mørk chokolade have?

Mørk chokolade skal have et kakaoindhold på 70% eller derover, før sundhedseffekten fra kakaoen (antioxidanterne flavanoider) overstiger den negative effekt af sukker og kakaosmør i chokoladen. Den mørke chokolade giver også mere smag til den sunde chokolademousse.

 

Chokolademousse quinoa sund dessert Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Sund chokolademousse med quinoa

Den klassiske chokoladedessert i en sundere og fedtfattig udgave
Tilberedning30 minutter
Køletid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Dessert
Servings: 2
Energi: 238kcal
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Topping:

Sådan gør du

  • Kog quinoaen i rigeligt kogende vand i 20 minutter.
  • Hak chokoladen groft, mens quinoaen koger.
  • Hæld vandet fra quinoaen, tilsæt chokoladen og lad den smelte i den varme quinoa. Lad blandingen køle lidt af.
  • Hæld choko-quinoa-blandingen i en foodprocessor eller en blender sammen med mandeldrik, yoghurt, honning, afkølet espresso, fintrevet appelsinskal og salt. Blend i cirka et minut, til moussen er jævn. Det gør ikke noget, hvis der stadig er nogle hele quinoafrø i.
  • Fordel i to glas, dæk med plastfolie og sæt på køl mindst en times tid. Holdbarheden er et par dage, så desserten kan laves i god tid.
  • Anret med friske bær og lidt hakket mørk chokolade på toppen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.