
Fyldig chokoladesmag og fuld antiinflammatorisk effekt i hver eneste bid
En traditionel chokolademousse er fyldt med piskefløde og sukker – ikke ligefrem den sundeste dessert, du kan vælge. Denne opskrift på en sund chokolademousse er i stedet baseret på … quinoa!
Ved at blande quinoa med god mørk chokolade, hjemmelavet mandeldrik og mavevenlig probiotisk yoghurt får du en dessert med masser af antiinflammatorisk styrke. Når den oven i købet bliver toppet med friske bær, bliver det ikke meget sundere – når det samtidig skal smage som dessert. Sund mad er jo kun sundt, hvis du får det spist.
For at sikre en cremet konsistens i den sunde chokolademousse, har quinoaen fået lov at koge lidt mere, end man normalt ville foretrække det. Jeg har brugt rød quinoa, men hvid quinoa vil faktisk give en endnu mere smooth dessert. Så brug det endelig, hvis du har det i skuffen.
Udover den skønne smag af chokolade indeholder opskriften på sund chokolademousse både appelsinskal og stærk kaffe. Begge dele rummer en smule antiinflammatorisk styrke, men det er nu primært for smagen, at de er med. Derfor kan du også udelade dem, hvis du synes. Dropper du kaffen, skal du dog nok tilsætte en sjat mandelmælk mere.
Tip: Brug altid usprøjtede citrusfrugter, når du bruger skallen i madlavning.
Hvilken kakaoprocent skal god mørk chokolade have?
Mørk chokolade skal have et kakaoindhold på 70% eller derover, før sundhedseffekten fra kakaoen (antioxidanterne flavanoider) overstiger den negative effekt af sukker og kakaosmør i chokoladen. Den mørke chokolade giver også mere smag til den sunde chokolademousse.
Sund chokolademousse med quinoa
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.
Køkkengrej
Ingredienser
- 55 g rød quinoa (ukogt vægt)
- 55 g mørk chokolade 70%
- ½ dl hjemmelavet mandeldrik < find opskriften her
- ½ dl Cultura A38 naturel
- 2 tsk akaciehonning
- 1 espresso shot, afkølet (eller en lille kop stærk kaffe, afkølet)
- ½ appelsin, skal herfra
- et drys havsalt
Topping:
- 25 g friske bær
- 15 g mørk chokolade 70%
Sådan gør du
- Kog quinoaen i rigeligt kogende vand i 20 minutter.
- Hak chokoladen groft, mens quinoaen koger.
- Hæld vandet fra quinoaen, tilsæt chokoladen og lad den smelte i den varme quinoa. Lad blandingen køle lidt af.
- Hæld choko-quinoa-blandingen i en foodprocessor eller en blender sammen med mandeldrik, yoghurt, honning, afkølet espresso, fintrevet appelsinskal og salt. Blend i cirka et minut, til moussen er jævn. Det gør ikke noget, hvis der stadig er nogle hele quinoafrø i.
- Fordel i to glas, dæk med plastfolie og sæt på køl mindst en times tid. Holdbarheden er et par dage, så desserten kan laves i god tid.
- Anret med friske bær og lidt hakket mørk chokolade på toppen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.