Ovnbagte sticks med kyllingekødboller

Del:
Kyllingekødboller sticks spyd hjemmelavet opskrift
Anret dine sticks med kyllingekødboller på en bund af rucola, med lime og masser af teriyakisauce. Foto: Jakob Valling.

Det er den direkte vej til succes at servere disse sticks med kyllingekødboller, uanset om det er til frokost eller forret, til voksne eller børn, sommer eller vinter.

 

 

Smagen er fantastisk. Simpelthen. Godt hjulpet på vej af masser af hjemmelavet teriyaki-sauce (se opskriften her), naturligvis. Og har du tid og mulighed for at smide dem på grillen i stedet for i ovnen, så bliver det ikke bedre.

Lidt sundhed er sneget ind med fintrevet gulerod, der samtidig gør dine hjemmelavede sticks med kyllingekødboller ekstra saftige. Og bare rolig: Adskillige forsøg med unge smagsløg har bevist, at gulerødderne ikke påvirker smagen negativt.

 

 

Jeg kalder det en forret, men sticks med kyllingekødboller kan sagtens mætte i større mængder – med tilbehør af en god salat og måske letdampet broccolini (de smager også fremragende med teriyakisauce). Eller lad sticksene indgå som del af en større sushiservering – ligesom på restauranterne.

 

 

I denne opskrift bliver kyllingekødbollerne kogt, men jeg har flere gange prøvet at dampe dem i en god gammeldags bambus-damper. Det tager noget længere tid, da den kun kan rumme et vist antal kødboller ad gangen, men bevarer smagen bedre. Samtidig bliver overfalden glattere og mere behagelig at sætte tænderne i.

 

Kyllingekødboller sticks spyd hjemmelavet opskrift
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Ovnbagte sticks med kyllingekødboller

Den hjemmelavede (og lidt sundere) udgave af sticks
Forberedelse15 minutter
Tilberedning15 minutter
Trækketid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Forret
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sticks:

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 4 spsk soja sauce (kan fx fås her)
  • 4 spsk mirin (Mirin er japansk sød riseddike. Kan fås i specialbutikker – eller her på linket)
  • 1 rødløg
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 spsk sorte sesamfrø (køb fx disse økologiske)

Tilbehør:

Sådan gør du

  • Pisk en fars af kylling, soja, mirin, løg, revet gulerod, hvidløg, æg og sesamfrø. Jo mere du pisker, jo bedre. Lad farsen trække mindst en halv time i køleskabet.
  • Form kødboller med en ske, og kog dem i en gryde letsaltet vand i ca. 5 minutter. Lad bollerne dryppe af
  • Sæt kyllingekødbollerne på bambusspyd. Pensl med lidt olie, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem fem minutter ved 200 grader med ovnens grillelement tændt. Sticks med kyllingekødboller kan med fordel grilles over kul eller gas, hvis du er i grill-humør.
  • Anret sticksene på rucolasalaten, dryp med rigelig teriyaki-sauce, og pynt med lime.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Ovnbagte sticks med kyllingekødboller er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Tokyo Marathon. Læs mere om bogen.
Del: