Lækre og saftige antiinflammatoriske snacks med frisk og spicy tomatdip.
De små scones med squash og rugmel er saftige og delikate med en skøn smag af parmesan. Inde i gemmer sig en skive tomat, og med den spicy tomatdip har du et lækkert antiinflammatorisk mellemmåltid.
Scones’ene er bagt med rugmel for at få glæde af fuldkornets gavnlige kostfibre og vitaminer. Har du ikke lige rugmel i skuffen, kan det evt udskiftes med fuldkornshvede. Foretrækker du at bage squash-scones uden gluten, kan rugmelet erstattes med en tilsvarende mængde havremel.
Fede oste hører ikke hjemme i den antiinflammatoriske kost, men lige netop parmesanost er – i små doser som i disse squash-scones – en undtagelse. Parmesan har nemlig et højt indhold af protein og samtidig masser af calcium, der får fedtet i parmesan til at opføre sig anderledes gavnligt i din krop end fedtet i de bløde oste.
Tomatdippen er et ganske enkelt blend af hakkede tomater. Men hvidløg og cayennepeber giver mere end bare en lækker, stærk smag – de er begge (ligesom tomaten selv i øvrigt) taget med i opskriften for deres antiinflammatoriske kvaliteter.
Squash-scones
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Tomatdip:
- ½ dåse hakkede tomater
- ½ fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk cayennepeber
- salt
Sådan gør du
Squash-scones:
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
- Riv squashen på et groft rivejern. Vend den med salt og pres derefter mest muligt af væden ud gennem en sigte eller et viskestykke. Bland med rugmel og æg.
- Fordel halvdelen af dejen som 8 cirkler på en bageplade med bagepapir.
- Skær tomaten i 8 tynde skiver og placer en skive på hver dejcirkel. Riv parmesan over tomatskiverne og dæk med resten af dejen, der er meget blød og placeres med en ske.
- Sæt pladen i ovnen og bag i 20 minutter.
Tomatdip:
- Dræn de hakkede tomater til dippen i en sigte, og blend dem med hvidløg, oregano, cayennepeber og et godt drys salt.
Opskriften indeholder sponsorerede links.