Fisk er sundt, så udgangspunktet er godt. Men mange gange ender fiskefrikadeller som en kedelig omgang mel og stegefedt. Her er et par tricks til at booste sundheden i den go’e gamle fiskedelle.
Om du starter med frisk eller frossen fisk er af mindre betydning. Det afgørende for sundheden i dette måltid er, hvad du ellers blander i fiskefarsen. I stedet for mel og sødmælk, som mange bruger, har jeg smidt havregryn og minimælk i farsen. Havregrynene bidrager med lidt fuldkorn, og minimælken sparer lidt på fedtet.
Gulerødderne giver masser af A-vitamin samtidig med, at det giver fylde til fiskefrikadellerne. De øvrige ingredienser giver fiskefrikadellerne et touch af asien og lidt spicy bid.
Serveret med en god skefuld sauteret spinat og en remoulade-dressing, der er rørt op med skyr og kapers, ja, så har du pludselig et sundt og mættende måltid. Et måltid der slår havnens friture-deller med pommes frites og remo med flere havnebassin-længder.
Spice fiskefrikadeller
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 500 g fisk (gerne en blanding af torsk og laks)
- 2 æg
- 2 dl minimælk
- 6 spsk havregryn
- 2 gulerødder
- 4 forårsløg
- 1 rød chili
- 2 cm frisk ingefær
- 2 spsk olivenolie (til stegning)
Remoulade-dressing:
- 4 spsk remoulade (af god kvalitet, gerne rapsoliebaseret)
- 4 spsk skyr
- 1 tsk kapers
Sauteret spinat:
- 2 fed hvidløg
- 450 g spinat (hele blade – friske eller frosne)
- 1/2 citron, skallen herfra (vælg en usprøjtet, gerne økologisk citron)
- 2 spsk olivenolie (til stegning)
- 2 citroner (i både)
- salt
- sort peber
Sådan gør du
Fiskefrikadeller:
- Hak fisken så fint som muligt med en skarp kniv. Rør en fars af fisken, havregryn, æg, mælk, fintrevet gulerod, finthaket forårsløg, finthakket chili, revet ingefær, salt og peber. Lad farsen trække i køleskabet mindst et kvarter – gerne en halv time.
- Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer, og steg dem gyldne på en teflon-pande i lidt fedtstof ved svag varme ca. 5 minutter på hver side.
Sauteret spinat:
- Skyl spinaten grundigt – helst i flere omgange (der er ofte meget sand og jord i frisk spinat), og slyng den tør. Hak hvidløgene, svits dem i olie i en sauterpande, tilsæt spinat, og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre til spinaten er faldet sammen.
Remouladedressing:
- Rør remoulade med skyr og hakkede kapers. Smag til med lidt friskkværnet peber.
Opskriften indeholder sponsorerede links.