Der er masser af bid i både grøntsagerne, peanuts og ikke mindst i dressingen i denne friske, sprøde og søde salat.
Salat behøver ikke være grøn og slatten. Her er det de sprøde grøntsager, der er kommet i salatskålen – sammen med knasende peanuts og en fyrig chilidressing.
Dressingens styrke er afhængig af den chili, du bruger. Det er ikke altid farven, der afgør styrken. Køber du en pakke med blandede røde, grønne og gule chilier, er det ofte den gule, der er stærkest. Vil du teste chiliens styrke, skal du gøre det tæt på stilken – der er den nemlig markant stærkere end ude på spidsen.
Du kan tilføre lidt ekstra god smag til din salat med fennikel ved at riste peanutsene. Giv de hakkede peanuts et par minutter på en tør stegepande. De skal blot blive en anelse lysebrune for at få den skønne smag af ristet nød. Lad peanutsene køle helt af, før du blander dem i salaten.
Metoden med at skrælle guleroden i tynde flager tager lidt tid, men er det hele værd. De tynde flager er sprøde og lækre i salaten. Med lidt øvelse kan du næsten få hele guleroden skrællet på den måde. Pas på fingrene, efterhånden som du nærmer dig den inderste kerne.
Salat med fennikel og gulerod
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 1 fennikel
- 3 gulerødder (store)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 40 g peanuts
Dressing:
- ½ citron, saft herfra
- 1 tsk ahornsirup
- 1 tsk rød chili (finthakket)
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Halver fenniklen, skær stokken fra, og snit resten i tynde skiver.
- Fjern skrællen fra gulerødderne, og brug skrælleren til at skære resten i tynde strimler.
- Hak peanutsene groft og riv persillen i store stykker.
- Fjern kernerne fra chilien og hak den helt fint. Bland chili, citronsaft, ahornsirup og salt i en salatskål, og vend grøntsagerne i dressingen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.