Rødbedesuppe med savoykål – borscht-suppe

Del:
antiinflammatorisk hjemmelavet rødbedesuppe borscht opskrift velsmurt weisdorf
Den bugner af antiinflammatorisk sundhed, denne borscht-inspirerede rødbedesuppe. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Den hurtige (og ganske velsmagende) vej til over 300 gram af de gode, grove grøntsager.

Det er suppens fantastiske farve, der først springer i øjnene. Denne klassiske ukrainske rødbedesuppe (og dens mange varianter i Rusland og Østeuropa) er vanvittig flot at se på. Og så smager den formidabelt.

Men dét, der gør den traditionelle bonderet særlig velkommen her i CookingClub, er suppens mange antiinflammatoriske egenskaber.

 

 

Rødbede spiller hovedrollen i rødbedesuppen, men der er stærkt selskab af frisk gurkemeje, løg, hvidløg, gulerod, knoldselleri, savoykål og tomat. Alle effektive antiinflammatoriske ingredienser, der giver dig et gedigent sundhedsboost.

Rødbedesuppen er en oplagt vinterspise, særligt fordi både rødbede, knoldselleri og savoykål hører vintersæsonen til (men den kan naturligvis spises året rundt).

 

 

Gør den helt grøn: Den ukrainske borscht-suppe laves traditionelt på en fond af kød. Foretrækker du en vegetarisk udgave, så udskift blot hønsekødsbouillon med grøntsagsbouillon. Sørg for at købe en god økologisk bouillon, hvis du ikke har tid til at lave den selv.

 

antiinflammatorisk hjemmelavet rødbedesuppe borscht opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Rødbedesuppe med savoykål

Et antiinflammatorisk bud på den ukrainske Borscht
Forberedelse25 minutter
Tilberedning35 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 1 gurkemejerod
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g rødbeder
  • 100 g knoldselleri
  • 1 gulerod
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • 6 dl hønsekødsbouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • salt
  • sort peber
  • 100 g savoykål
  • 1 tomat
  • 2 spsk græsk yoghurt 2%
  • 1 spsk frisk dild

Sådan gør du

  • Skræl og hak gurkemejeroden. Hak løg og hvidløg fint. Skræl rødbeder, knoldselleri og gulerod og skær dem i tern.
  • Varm en stor gryde op og hæld olivenolien i. Sautér løg, rødbeder, knoldselleri, gulerod, gurkemeje og laurbær i 5 minutter. Rør jævnligt undervejs.
  • Tilsæt bouillon, lidt salt og et godt drys peber. Lad suppen simre i 15 minutter.
  • Skær savoykålen i tynde strimler og hak tomaten groft. Hæld begge dele i suppen, og lad den simre 20 minutter mere. Servér med en skefuld yoghurt til hver og friskhakket dild.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: