Sprøde, sunde og ikke mindst superlækre ristede kikærter. Brug dem som topping til salat – eller bare som en nem snack.
Kikærter indeholder store mængder K-vitamin, der holder din hjerne skarp. Særligt hukommelsen har glæde af masser af dette vitamin, som du også finder i mange typer bladgrønt, som spinat og grønkål. Derudover er de fulde af kostfibre, rummer masser af mættende protein og byder på en god sjat calcium.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Kikærterne er naturligvis ristet i ovnen, og blot vendt i lidt af det gode, enkeltumættede fedt fra olivenolie. Foretrækker du en mere neutral oliesmag, kan du sagtens erstatte olivenolien med en god koldpresset rapsolie. Den rummer nemlig også masser af de enkeltumættet fedtsyrer.
OBS! Kikærter popper, når de bliver varme! Så vær lidt forsigtig, når du vender dem rundt på bagepladen under bagningen.
Tip: Ristede kikærter er fremragende som drys på salat, fx denne poke bowl med rødbeder.
Ristede kikærter med cayenne og spidskommen
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske ekstra jomfruolie
- ½ tsk cayennepeber (evt. 1 hel teskefuld, hvis du er vild med spicy)
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- sort peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
- Skyl lagen af kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Vend kikærterne i olivenolie og krydderier.
- Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen og bag i 20 minutter. Vend lidt rundt i kikærterne halvvejs. Lad dem køle af, før du spiser dem.
Opskriften indeholder sponsorerede links.