Poke bowls er farverige og lækre – og kan med et par nemme justeringer blive seriøst antiinflammatoriske.
Der findes mange “bowls”; Buddha bowl er den vegetariske version, Rainbow bowl handler mest om anretning af farver og Poke bowl er den hawaiianske version – oprindelig med tun. Jeg har valgt at lave denne poke bowl med laks, fordi laksen er en fed fisk sprængfyldt med antiinflammatorisk Omega-3.
TIP: Laks af sushi-kvalitet skal du spørge efter hos din fiskehandler eller i fiskeafdelingen hos et godt supermarked. Det er som regel laks fra kontrolleret opdræt. Vil du være ekstra tryg ved den rå fisk, så læg laksen i dybfryseren i 24 timer, før den skal spises.
Er du helst fri for rå fisk, kan du naturligvis udelade laksen – eller prøve min opskrift på rainbow bowl i stedet.
I denne bowl med laks har jeg brugt fintstrimlet hvidkål i stedet for for den traditionelle bund af ris. Det begrænser både mængden af kulhydrat og øger mængden af grove grøntsager i bowlen … med andre ord to fluer med ét smæk.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Poke bowl med laks til frokost eller aftensmad er en god mulighed for at få masser af grøntsager. I denne opskrift har jeg brugt rødbede, broccoli, agurk og som nævnt hvidkål, men der er frit valg. Brug gerne andre – eller flere – forskellige grøntsager i bowlen. Jo flere, jo sundere og jo flottere.
Dressingen er baseret på miso, som er en fermenteret sojabønnepasta. Miso er som andre fermenterede madvarer fyldt med de probiotiske mælkesyrebakterier, som styrker tarmfloraen, og derigennem gavner både din fordøjelse og dit immunforsvar.
Sojabønnerne fermenteres ofte sammen med ris eller byg, og derfor findes misopasta i flere varianter. Farven indikerer varigheden af fermenteringen, og hvor kraftig (og salt) smagen er. Du kan frit vælge miso-type til denne suppe, men vær opmærksom på, om der er byg i, hvis du ikke kan tåle det.
Tip: Gem stokken fra broccolien. Du kan bruge den til denne lækre, syrlige carpaccio.
Poke bowl med laks, rødbeder og misodressing
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 200 g rødbede
- ¼ broccoli (ca 125 g)
- 150 g frisk laks (af sushi-kvalitet – se ovenfor)
- ½ mango
- ½ agurk
- 100 g hvidkål
- 1 håndfuld ristede kikærter
Misodressing:
- 3 spsk olivenolie
- ½ lime, saft og skal herfra
- ½ tsk misopasta
- 1 tsk ingefær (friskrevet)
- 1 tsk flydende honning < køb fx denne økologiske akaciehonning
- sort peber
Sådan gør du
Bowl:
- Skræl rødbeden og skær den i tern på ca. 1 x 1 cm. Kog rødbedestykkerne i letsaltet vand i 12-13 minutter, til de er møre, og lad dem køle af i en sigte.
- Del broccolien i små buketter, læg dem i en skål og blancher dem ved at hælde kogende vand over. Lad broccolibuketterne ligge et minuts tid i det varme vand, til de er smukt grønne, og dryp dem derefter af i en sigte.
- Skær laks, mango og agurk ud i tern. Anret det i en dyb tallerken med finstrimlet hvidkål i bunden og et drys ristede kikærter på toppen.
Misodressing:
- Pisk eller ryst ingredienserne til dressing sammen og hæld den over salaten ved servering.
Opskriften indeholder sponsorerede links.