Der er langt fra frysediskens panerede kyllingenuggets til denne friske og saftige citron-kylling med sprøde, ristede mandler.
Jeg smagte citron-kylling første gang på en strandrestaurant på Portugals atlanterhavskyst. Saftige brystfileter grillet over trækul og overhældt med masser af citronsaft. Uhm!
I denne version har jeg taget ovnen i brug, men det står dig naturligvis frit for at grille eller pandestege citron-kyllingen.
Salaten byder på masser af sprøde sommerfornemmelser fra hvidkål, fennikel, gulerødder og ikke mindst de friske ærter. Og ja, er årstiden løbet fra friske ærter, så kan frosne gøre det (måske ikke den samme sprødhed, men stadig de mange gode kostfibre som ærterne indeholder.)
“Butterflied chicken” kaldes det på engelsk, når man med en skarp kniv skærer en kyllingebrystfilet næste igennem, så der kun er et lille stykke, der holder den sammen. På den måde kan fileten foldes ud som vingerne på en sommerfugl. Butterflied chicken er med sin halve tykkelse hurtigere tilberedt og fylder flot på tallerkenen.
Ovnbagt citron-kylling med mandler
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst (à 125 gram)
- 1 citron, saft herfra
- salt
- sort peber
- 100 g mandler
Sprød salat med perlebyg:
- 200 g perlebyg
- 1 rødløg
- 2 gulerødder
- 1 fennikel
- 200 g hvidkål
- 100 g feldsalat
- 80 g ærter (helst friskbælgede)
Dilddressing:
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 spsk vand
- 1 tsk flydende honning
- 1 spsk frisk dild (hakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- salt
- sort peber
Sådan gør du
- Kog perlebyggen som anvist på pakken, og lad den køle af.
- Hak mandlerne fint. Skær kyllingebrysterne næsten helt igennem på langs, og fold dem ud som sommerfugle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med lidt olie, og drys med de hakkede mandler.
- Bag 13-15 min ved 225 grader – de sidste 5 minutter gerne med grillen tændt. Tag den færdigbagte kylling ud, pres citronsaften ud over fileterne, og krydr med salt og rigelig peber.
- Hak rødløget fint, skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skyl feldsalaten, og nip roden af. Bælg ærterne. Bland alle grøntsagerne med perlebyggen i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, eller ryst dem i en dressing-shaker. Hæld dressingen over salaten.
Opskriften indeholder sponsorerede links.