Maratonkogebogen

Thai beef salad – oksekødssalat

Thai beef salad – oksekødssalat

Det er marinaden, der gør hele forskellen i denne skønne oksekødssalat. Fish sauce, ingefær, chili og meget mere giver en helt fantastisk smag.

Perlebyg-risotto med skalrejer

Perlebyg-risotto med skalrejer

Der har længe hittet at bruge perlebyg, perlespelt og perlerug som sunde alternativer til traditionelle risotto-ris. Og der er i hvert fald tre gode grunde til at lave en perlebyg-risotto.

Spicy fiskefrikadeller

Spicy fiskefrikadeller

Fisk er sundt, så udgangspunktet er godt. Men mange gange ender fiskefrikadeller som en kedelig omgang mel og stegefedt. Her er et par tricks til at booste sundheden i den go’e gamle fiskedelle.

Tun-ceviche med avocado

Tun-ceviche med avocado

Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret – tun-ceviche. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.

Tomatkylling med safrancouscous

Tomatkylling med safrancouscous

To krydderier er særligt vigtige i denne tomatkylling med couscous, der er inspireret af det nordafrikanske køkken; Safran og Ras el Hanout.

Pannfisch – pandestegt torsk

Pannfisch – pandestegt torsk

Den klassiske tyske Pannfisch (pandestegt torsk) er en fedtet oplevelse. Den ellers fine og magre torsk bliver som regel overhældt med fed sauce og serveres med masser af olie- eller smørstegte kartofler. Her i min opskrift får fiskeretten en sund overhaling.

Ovnbagte sticks med kyllingekødboller

Ovnbagte sticks med kyllingekødboller

Det er den direkte vej til succes at servere disse sticks med kyllingekødboller, uanset om det er til frokost eller forret, til voksne eller børn, sommer eller vinter.

Teriyaki-sauce med ingefær

Teriyaki-sauce med ingefær

Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

Albondigas – spanske kødboller i tomatsauce

Albondigas – spanske kødboller i tomatsauce

Albondigas er en velsmagende favorit på tapas-disken. Her får du en sundere variant med mindre fedt, masser af grøntsager og meget mere smag.