Giv din morgenmad antiinflammatorisk styrke – og masser af god smag – på 20 minutter.
Selvom morgenmaden ofte skal hurtigt på bordet, kan den jo godt være både vanvittig velsmagende og rumme stor antiinflammatorisk styrke. Med en omelet med avocado er du allerede godt i gang med dagens ration af grøntsager.
Det er ikke uden grund, at avocado spiller så stor en rolle i den antiinflammatoriske kost. Den grønne frugt er nemlig fyldt med de essentielle enkeltumættede fedtsyrer. Derudover indeholder avocado både masser af kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Men avocadoen skal ikke løbe med hele æren for den antiinflammatoriske effekt i omeletten. Spinaten er nemlig med sit høje indhold af calcium, K- og C-vitamin og ikke mindst kraftfulde antioxidanter. Også tomaten skal have lidt kredit for sit indhold af blandet andet antioxidanten lycopen.
Det overrasker ofte, at også de tørrede krydderier indeholder masser af antiinflammatorisk styrke. Det gælder også for krydderierne i denne omelet med avocado stødt gurkemeje og stødt ingefær. En teskefuld stødt ingefær indeholder faktisk samme styrke som 20 gram frisk ingefær.
Kan man stege i olivenolie?
Ja, både olivenolie og rapsolie er fremragende olier til stegning. Fedtsyresammensætningen i olivenolie og rapsolie er mere varmestabil og dermed bedre til stegning end mange af de “almindelige” (og i øvrigt mindre gavnlige) olier som solsikke-, vindruekerne-, majs- eller kokosolie.
Omelet med avocado, tomat og spinat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 4 æg (store)
- ½ tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 spsk parmesan (fintrevet)
- 1 tomat
- 1 avocado
- 2 spsk purløg (hakket)
- 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie
- 1 håndfuld spinat
- 1 drys salt
- sort peber
Sådan gør du
- Pisk æg med gurkemeje, ingefær og fintrevet parmesan.
- Halvér avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skær avocadoen i tynde skiver. Skær tomaten i tynde skiver og hak purløg fint.
- Varm lidt olivenolie op i en stor stegepande på middel varme.
- Hæld de piskede æg på stegepanden og skru derefter ned for varmen.
- Læg straks spinat, avocado og tomat i lag på den ene halvdel af omeletten.
- Drys med purløg, fold den anden halvdel af omeletten over fyldet og steg ved lav varme ca 3 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber.
Opskriften indeholder sponsorerede links.