Få retter er så enkle, men samtidig så kendte og elskede som ratatouille. At den bugner af grøntsager skader bestemt heller ikke …
Disney har givetvis hjulpet berømmelsen godt på vej med sin fantastiske tegnefilm om den elskelige rotte Ratatouille, der har et ganske overraskende talent for gastronomi. Men selve retten med blandt andet tomat, squash, løg og peberfrugt – har været et hit i snart 100 år.
Den franske klassiker har sin oprindelse i Sydfrankrig, nærmere bestemt i Nice (og kaldes derfor også ratatouille niçoise), men har gået sin sejrsgang verden over.
Det er heller ikke så mærkeligt, for den er utrolig nem at lave, og kan varieres nærmest uendeligt afhængig af sæson – eller bare efter hvad du har i grøntsagsskuffen.
Ratatouille kan spises alene, med lidt groft brød eller bruges som tilbehør til stort set alt. Eller som her, stegt ind i en omelet.
Omelet fyldt med ratatouille
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Omelet:
- 8 æg
- 1 dl minimælk
- 2 spsk olivenolie (til stegning)
- 4 skiver grovbrød
Ratatouille:
- 1 fed hvidløg
- 4 skalotteløg
- 1 squash
- 3-4 tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 drys frisk timian (tørret går også an)
- 3 spsk olivenolie (fx denne økologiske fra Urtekram)
- salt
- brøndkarse
Sådan gør du
- Hak hvidløget fint. Skær løg, squash og peberfrugt i tynde skiver. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
- Steg løgene i olivenolien i en stor stegepande. Tilsæt hvidløg, squash, tomater, peberfrugt, timian og et drys salt. Skru ned for blusset, og lad det simre i 10 minutter og sæt til side.
- Pisk æg og mælk sammen. Varm stegepanden godt op, og hæld en smule olivenolie på.
- Steg fire omeletter – en ad gangen. Hæld æggeblanding på panden, og steg et minuts tid. Hæld ratatouillen på halvdelen af omeletten, og fold den anden halvdel over. Skru helt ned for varmen, og lad den stege færdig i ca. 2 minutter. Server med groft brød og masser af brøndkarse.
Opskriften indeholder sponsorerede links.