Laks, grønkål, olivenolie, avocado, blåbær, mandler og gurkemeje … alle de antiinflammatoriske helte på én gang!
Til forsiden på min nye kogebog “Spis dig sund og stærk” gav jeg mig selv den udfordring at samle flest muligt af de mest ikoniske antiinflammatoriske ingredienser i én uimodståeligt lækker servering. Resultatet: Mandelpaneret laks med salat af grønkål, blåbær, avocado og masser af friske krydderurter.
Den mandelpanerede laks bugner lige som andre fede fisk af omega-3-fedt. Olivenolien, avocadoen og mandlerne bidrager med den anden vigtige type fedtstof, nemlig den enkeltumættede. Grønkål, blåbær og krydderurterne leverer kostfibre og masser af antioxidanter, mens gurkemejen sætter trumf på med stoffet curcumin, der ligesom gingerolerne i ingefær er stærkt inflammationsdæmpende og smertelindrende. Og så har jeg slet ikke nævnt citronen og peberfrugten og forårsløgene, der også trækker deres del af læsset.
Alt i alt en seriøs cocktail af kraftfulde madvarer, og det er netop i fællesskabet, at du opnår den fantastiske antiinflammatoriske effekt.
Opskriften er fra kogebogen “Spis dig sund og stærk”.
Køb den her i shoppen.
Og som om det ikke er nok, kan den mandelpanerede laks også noget helt andet: Den smager nemlig forrygende! Hver mundfuld er et festfyrværkeri af smag, fedme, syre, knas … som jeg siger det i kogebogen: “Sund mad er kun sundt, hvis du får det spist”. Jeg er ret sikker på, at du får sat hele den mandelpanerede laks til livs.
Tip: Overvej at fryse fisken i to døgn, som hvis den skulle spises rå. Så kan du trygt forkorte tilberedningstiden, og undgå tør og kedelig fisk.
Den nye kogebog “Spis dig sund og stærk” byder på 82 nemme opskrifter på velsmagende antiinflammatorisk mad til alle dagens måltider: Morgenmad, frokost, mellemmåltider, aftensmad og dessert.
Mandelpaneret laks med krydderurtesalat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 250 g laksefilet
Mandelsalsa
- 1 fed hvidløg
- 40 g mandler
- 2 håndfulde friske krydderurter fx persille, mynte, basilikum
- ½ citron, saft herfra
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 drys havsalt
- friskkværnet sort peber
Krydderurtesalat
- 1-2 forårsløg
- ½ citron, saft herfra
- 1 spsk olivenolie
- 1 drys havsalt
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
- 1 avocado
- 2 håndfulde grønkål
- 2 håndfulde friske krydderurter
- 55 g blåbær
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175°C varmluft.
- Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfast fad.
Mandelsalsa:
- Pil og pres hvidløget til salsaen. Hak mandler og krydderurter fint med en skarp kniv. Hæld det i en lille røreskål og bland sammen til en grov salsa med citronsaft, olie og krydderier.
- Dæk laksefileten med salsaen og et godt drys friskkværnet peber.
- Sæt laksen i den varme ovn og bag den i ca. 15 minutter (eller kortere, se tip).
Krydderurtesalat:
- Hak forårsløg til salaten helt fint. Vend løgene med citronsaft, olivenolie og salt i bunden af en salatskål.
- Skær peberfrugt og agurk i meget små tern.
- Halvér avocadoen, fjern stenen, scoop kødet ud af skallen med en spiseske. Læg de halve avocadoer med snitfladen nedad og skær dem i små tern.
- Hak grønkålen fint og krydderurterne groft.
- Vend grøntsager og blåbær med forårsløgene og dressingen i skålen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. person |
---|---|
Energi, kcal | 620 |
Fedt, g | 43 |
Kulhydrat, g | 30 |
Kostfibre, g | 12 |
Protein, g | 35 |