Det er hurtigt og nemt at lave en lækker, antiinflammatorisk tapenade, der smager fantastisk som dip til nærmest alt …
Det behøver ikke være besværligt og tidskrævende at spise antiinflammatorisk. Denne tapenade er hurtigt rørt sammen af en lille håndfuld ingredienser, som du alle kan finde i dit lokale supermarked.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Ingredienserne er nøje udvalgt for deres antiinflammatoriske styrke: Mandlerne og olivenolien bidrager med gode enkeltumættede fedtsyrer. Ærterne indeholder gode mængder af bla K1-vitamin, som er så vigtigt for hjernen. Spidskommen byder på magnesium, citronen på c-vitamin og karsen på beta-caroten.
Brug tapenaden til rå bladselleri, agurk, hvidkålsblade, rødkålsblade, gulerodsstænger, peberfrugt, ristet kernerugbrød, eller hvad du lige har ved hånden. Mandeltapenade er også meget velegnet som smørepålæg – alene eller sammen med fx en skive stegt kylling.
I Velsmurt Hjerne arbejder vi med forkortelsen “FODMAP”. Den dækker over en stribe forskellige kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab for dig, der døjer med irritabel tyktarm. Nogle antiinflammatoriske ingredienser indeholder FODMAP-kulhydrater – derfor er alle opskrifter i bogen forsynet med forslag til udskiftninger eller begrænsninger i mængderne af visse råvarer. Kig efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.
Se mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i artiklen her.
Mandel-tapenade med ærter og karse
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 100 g mandler
- 100 g ærter (friske eller optøede)
- 1 bakke karse (lille)
- 3 spsk olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- ½ dl vand
- ½ citron, saft og skal herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
Sådan gør du
- Blend, hak eller mos alle ingredienserne, så der stadig er lidt mandelstykker i.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.