Nem og lækker aftensmad med antiinflammatorisk styrke fra palmekål, rødløg, hvidløg og chili.
Palmekålen – nogle gange kaldet sortkål, toscansk kål eller lacinato – ligner en krysning af grønkål og savoykål. Bladene er lidt tykkere, men knapt så krøllede. Lynstegt palmekål er en god måde at bruge palmekålen på, fordi lynstegningen lige akkurat blødgør de tykke blade uden at de bliver for slatne. Du kan læse mere om kålen her på Wikipedia (engelsk).
Det er ikke altid nemt at få fat på palmekål, men den kan heldigvis erstattes af grønkål eller savoykål til denne opskrift.
Skulle du have lyst til at spise palmekålen rå, kan du fx gøre det i denne pastasalat.
Rødløg og hvidløg bidrager til den antiinflammatoriske effekt af denne lynstegte palmekål med rejer. Den indeholder nemlig en særlig type kostfibre ved navn inulin. Inulin er gavnlig for vores tarmsystem, hvor det modvirker sygdomsbakterier og giver plads til de sunde, immunforsvarsstyrkende bakterier i stedet for.
Sojaen fungerer som salt i den lynstegte palmekål. Det skal absolut doseres med forsigtighed – og den spiseskefuld, der er nævnt i opskriften, er rigeligt. Ellers bliver kålen for salt.
Gør det rent: Selv om det ikke står i opskriften, skal frugt og grønt renses eller skylles før brug. Køber du økologisk, er det kun snavs og jord, der skal skylles af. Køber du ikke-økologisk, skal du også prøve at fjerne rester af sprøjtegift og overfladebehandling. Det kræver desværre ofte, at du som minimum skyller dem rigtig grundigt eller fjerner skræl eller skal, der ellers indeholder sunde stoffer.
Lynstegt palmekål med spicy rejer
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Lynstegt palmekål:
- 1 buket palmekål (ca 12-13 blade)
- 2 spsk olivenolie
- ½ rødløg
- 1 spsk sojasauce
- sort peber
- 100 g fuldkornsnudler
Spicy rejer:
- 200 g rejer (fra lage eller optøede)
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ rød chili
- citronaioli (klik for opskrift)
Sådan gør du
- Start med at marinere rejerne på køl en halv times tid (og gerne længere) i olivenolie, citronsaft, finthakket chili og hvidløg skåret i tynde skiver.
- Fjern stokken fra palmekålen og skær resten i tynde strimler. Skær rødløget i tynde strimler. Varm olivenolie op i en stegepande på mellem varme. Sautér palmekålen et par minutter sammen med rødløg, soja og masser af sort peber.
- Kog fuldkornsnudlerne et par minutter i letsaltet vand. Dryp af og bland dem med den sauterede kål.
- Hæld marinaden på en varm stegepande, men hold rejerne tilbage. Svits marinaden i et par minutter, tag panden af varmen, smid rejerne på og vend dem i den varme marinade. Servér straks med citron-aioli.
Opskriften indeholder sponsorerede links.