Nem og hurtig aftensmad med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.
Hellefisken står ofte i skyggen af laksen, når det handler om de fede fisk med meget Omega-3. Men den fine lyse fisk smager fremragende og er mindst lige så nem at tilberede som laks. I denne opskrift har jeg brugt hellefiske-loins og marineret dem i ingefær og lime.
Palmekålen – også kendt som sortkål eller toscansk kål – er i familie med grønkål, men med lidt tykker og knapt så krøllede blade. Lynstegning som i denne opskrift er perfekt til palmekål, fordi de tykke blade bliver blødgjort og mere tyggevenlige uden at blive for slatne.
Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.
Sammen med champignon, kikærter, hvidløg, løg og chili er resultatet en frisk, sprød og spicy lynstegt bund til hellefisken. Nem, lækker og sund slankemad.
Opskrifterne i bogen “Tab dig Sundere” er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.
Tip: Brug fx resten af kikærterne til en portion rødbede-hummus.
Chili-champignon og limemarineret fisk
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Marineret hellefisk
- ½ lime, saft og skal herfra
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 drys salt
- sort peber
- 250 g hellefisk (fx hellefiske-loins)
- 1 spsk olivenolie
Chili-champignon:
- 1 fed hvidløg
- 1 rødløg
- ½ chili (gerne stærk)
- ½ dåse kikærter
- 100 g palmekål
- 100 g champignon
- 2 spsk olivenolie
- ½ lime, saft og skal herfra
- 1 håndfuld persille
- 1 drys salt
- peber
Sådan gør du
- Bland en marinade af limesaft, fintrevet limeskal, ingefær og salt. Læg hellefisken i marinaden, f.eks. i en frysepose. Læg på køl i mindst en halv time, men gerne et par timer. Vend det rundt undervejs, så hele fisken bliver marineret.
- Hak hvidløget fint og skær rødløget i tynde både. Skær chilien i tynde skiver. Skyl kikærterne fri for lage. Fjern den groveste del af stokken på palmekålen og skær bladene i strimler. Rens champignonerne og del dem i kvarte.
- Varm olivenolien op i en stor stegepande på middel varme. Svits først hvidløg, rødløg, chili og kikærter i et par minutter – under omrøring, så løgene ikke bliver brune.
- Tilsæt palmekål og champignon. Steg ca. 5 minutter, til palmekålen er faldet sammen og champignonerne er let gyldne. Vend det rundt et par gange undervejs. Bland til sidst hakket persille, limesaft og fintrevet limeskal i. Fordel grøntsagerne i to dybe tallerkener.
- Hæld lidt ekstra olivenolie på den varme stegepanden. Tør marinaden af hellefisken og steg den 2 minutter på hver side. Læg et stykke fisk oven på grøntsagerne og krydr med et godt drys salt og friskkværnet peber.
Opskriften indeholder sponsorerede links.