Panering er ofte lig med kedelig, fedtet rasp. Denne grønne paneringen giver masser af sprødhed, men byder samtidig på alt det sunde fra mandler og masser af friske krydderurter.
Den smukke panering er også ganske velegnet på grillet lammekrone eller en hel ovnbagt lammekølle for den sags skyld. Også kyllingefilet smager fortrinligt iført den grønne krydderurte-panering.
Citroncremen er blevet en af familiens absolutte favoritter! Vi spiser den til stort set alt … den er perfekt til ovnbagt laks, til grillet kylling eller bare til at dyppe lidt ristet brød i.
Nåja, og så er der de syltede rødløg, som blandes i salaten. Smager genialt til den lækre lammefilet – og til meget andet. Det er både nemt og hurtigt at lavede hjemmelavede syltede rødløg, og de holder i ugevis på køl i fx et syltetøjsglas.
Husk: Jo finere, du snitter løgene, jo lækrere bliver de syltede rødløg.
Prøv at tilsætte lidt vanilje – fx som pulver eller bare en tom vaniljestang, du har til overs – når du koger rødløgene. Det giver en fantastisk smag.
Paneret lammefilet med grønkålssalat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 2 lammefileter (à ca. 300 g, afpudsede)
- masser af friske krydderurter (f.eks. basilikum, persille, mynte og purløg)
- 100 g mandler
- 2 æg
Syltede rødløg:
- 2 spsk flydende honning
- 1 dl æblecidereddike
- 1 dl vand
- 10 sorte peberkorn (hele korn)
- 2-3 rødløg
Citroncreme:
- 1 dl skyr
- 1 spsk mayonnaise (af god kvalitet)
- 1 citron, skallen herfra (usprøjtet)
- 1 tsk flydende honning
- salt
- sort peber
Grønkålssalat:
- 300 g grønkål
- 100 g spinat
- 1 pære
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike
- salt
- sort peber
Sådan gør du
Citroncreme:
- Bland skyr med mayonnaise, citronskal og honning i en røreskål, og rør det godt sammen. Smag til med lidt salt og rigelig friskkværnet peber. Sæt cremen på køl, til den skal serveres.
Syltede rødløg:
- Bland honning, eddike, vand og peberkorn i en kasserolle og kog det op.
- Pil løgene, og skær dem i tynde både. Hæld dem i kasserollen, og lad simre på lavt blus i et kvarters tid. Tag gryden af blusset, og lad løgene køle af.
Grønkålssalat:
- Skyl grønkål og spinat grundigt. Riv grønkålen af stokken i små, mundrette stykker. Skær spinaten i brede strimler (er det babyspinat, kan du bruge hele blade).
- Halver pæren, fjern kernehuset, og skær resten i tynde skiver. Vend salaten i en skål med olie, æbleeddike, salt og peber. Fordel de afkølede, syltede rødløg ovenpå.
Urtepaneret lammefilet:
- Hak krydderurterne og mandlerne fint, og bland sammen. Pisk ægget sammen. Vend lammefileterne – først i ægget og siden i krydderurter og mandler.
- Varm lidt olivenolie op til mellem varme i en stegepande, og brun lammefileterne på alle sider. Skru ned for blusset, og steg videre ca. 5-6 minutter. Lad lammekødet hvile 5 minutter, før det skæres i centimeter-tykke skiver.
Opskriften indeholder sponsorerede links.