Find kokkekniven frem og hak selv lækre og grove laksefrikadeller.
Går du målrettet efter at få masser af Omega-3 indenbords, er laks en af de nemmeste og mest velsmagende løsninger. Laks indeholder nemlig over 2,5 gram af de antiinflammatoriske fedtsyrer pr 100 gram og er dermed blandt topscorerne. Vælger du laks fra et veldrevet dambrug (det er de fleste dambrug i Skandinavien nu om dage) eller en vildlaks, er du sikker på både god smag og sprudlende sundhed i dine laksefrikadeller.
Lad dig ikke skræmme af rygterne om rosenkål … mange forbinder de små kålhoveder med slatten, udkogt og dårligt lugtende garniture. Men med en hurtig sautering får du alt det bedste frem i rosenkålen – god smag, sprødhed og samtidig bevarer du alle de sunde næringsstoffer. Sammen med cherrytomater, kapers, hvidløg og persille bliver den sauterede rosenkål uimodståeligt lækker.
Udover laksen og rosenkålen byder dette velsmagende aftensmåltid på skønne, antiinflammatoriske ingredienser. Særligt ingefæren skal fremhæves for sine gavnlige egenskaber, men både cherrytomater, hvidløg, forårsløg, chili og olivenolien spiller vigtige roller i de saftige laksefrikadeller og i den sauterede rosenkål.
Gem: Læg et par laksefrikadeller på køl til madpakken i morgen.
Laksefrikadeller og sauteret rosenkål
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Laksefrikadeller:
- 300 g laksefilet
- 2 tsk friskrevet ingefær
- 1 chili medium styrke
- 1 tsk spidskommen
- ½ lime, saft og skal herfra
- 2-3 forårsløg
- 2 æg
- 75 g fuldkornsmel gerne rugmel
- 1 drys salt
- 3 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske olivenolie
Sauteret rosenkål:
- 150 g cherrytomater
- 150 g rosenkål
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk kapers
- 1 håndfuld persille
- 1 drys salt
- sort peber
- limesaft
Sådan gør du
Laksefrikadeller:
- Fjern skindet fra laksefileten og hak kødet, så fint du kan, med en skarp kniv. Hæld laksen i en røreskål og tilsæt friskrevet ingefær, finthakket chili, spidskommen, limesaft og -skal, forårsløg skåret i tynde ringe, æg, mel og salt. Rør det hele godt sammen og lad farsen trække på køl et kvarters tid.
- Varm olivenolie op ved middel varme i en stor stegepande. Sæt laksefarsen på stegepanden som 8 kugler og lad dem stege 5 minutter på den ene side. Vend frikadellerne, tryk dem lidt flade og steg 5 minutter på den anden side.
- Læg evt et par af laksefrikadellerne på køl med det samme. Så har du frokost til i morgen. Hold de andre frikadeller lune, fx under låg.
Sauteret rosenkål:
- Halver cherrytomaterne. Snit enderne af rosenkålene og fjern de yderste grove blade. Skær resten af kålene i tynde skiver. Pil og hak hvidløget groft.
- Varm igen lidt olie i stegepanden på middel varme og svits hvidløget et lille minuts tid – det skal ikke tage farve.
- Hæld tomater og kål i panden og sauter under omrøring i et par minutter. Tilsæt kapers og grofthakket persille og lad det simre endnu et par minutter. Krydr med salt, rigelig friskkværnet peber og limesaft efter smag.
Opskriften indeholder sponsorerede links.