Nem og hurtig aftensmad med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.
Det kommer næppe som en overraskelse, at laksen indgår i et antiinflammatorisk måltid. Den bugner nemlig af antiinflammatorisk Omega-3, og i denne low carb-opskrift (= mad med få kulhydrater) er der gjort plads i kalorieregnskabet til den fede fisk.
Laks og birkes er til gengæld en overraskende kombination, men den er ikke tilfældig i denne opskrift. Laget af de blå birkes virker nemlig som et varmeskjold for laksen, så fedtsyrerne i den sarte fisk ikke tager skade af pandestegningen og holder sig saftig. Desuden gemmer der sig en dosis antioxidanter i de små frø. Og så har vi slet ikke snakket om, at de panderistede birkes smager sprødt og lækkert sammen med den saftige laks.
Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.
Laksen ligger på en bund af sauteret bladselleri, grønne asparges og grønkål, som alle er både fiberrige, mættende og kaloriefattige. En god portion af de kraftfulde antiinflammatoriske ingredienser ingefær, gurkemeje og hvidløg sikrer den gavnlige effekt i denne hurtige og nemme aftensmad.
En tør og gennemstegt (læs: overstegt) laks er en temmelig kedelig oplevelse. Løsningen er at gå efter en god kvalitet fisk. Har du fået fat i en kvalitetsfisk, kan du med fordel fryse den i to døgn før tilberedning. Efter frysning kan laksen nemlig trygt spises rå, så du kan nøjes med kort stegetid.
Opskrifterne i bogen “Tab dig Sundere” er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.
Laks i birkes med sauteret bladselleri
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Laks i birkes:
- 225 g laksefilet
- ½ citron, saft herfra
- 2 spsk blå birkes < køb fx økologiske birkes fra Biogan
- 1 drys salt
- sort peber
- 1 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie
Sauteret bladselleri:
- 4 stilke bladselleri
- 100 g grønne asparges
- 2 tsk friskrevet ingefær
- ½ frisk gurkemejerod
- 1 fed hvidløg
- 4 håndfulde grønkål (grofthakket)
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Fjern evt. skind fra laksefileten og skær kødet i store tern på ca. 3x3 centimeter. Vend laksestykkerne i citronsaft.
- Bland birkes, salt og peber i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen.
- Skær bladselleri i tynde skiver. Flæk de grønne asparges. Hak gurkemejerod og hvidløg fint.
- Varm olien op i en stegepande på middelvarme. Sautér alle grøntsagerne 3-4 minutter. Fordel på to tallerkener.
- Hæld lidt frisk olie på stegepanden. Steg laksestykker på alle sider i 2-4 minutter i alt. Jo friskere laks, jo kortere stegetid.
- Fordel laksen på de sauterede grøntsager og servér.
Opskriften indeholder sponsorerede links.