Antiinflammatorisk mad behøver ikke betyde flere timer i køkkenet. Disse kyllingekødboller er hurtigt lavet … og salaten – den kan klares på ét minut!
Salaten er unægtelig hurtigt lavet, men faktisk tager frikadellerne heller ikke længe. Farsen til kyllingekødbollerne er nemlig rørt af kun fire ingredienser; magert hakket kyllingekød, hvidløg, salt og … havregrød! Ja, resterne fra morgenmaden indgår i aftensmaden. Det sparer tid og du mindsker madspild. Og så bliver frikadellerne endda både saftige, bløde og lækre.
Skal man bruge en foodprocessor til salaten?
Nej, det er ikke et krav at bruge en foodprocessor – salaten kan sagtens hakkes med en god skarp kniv. Men det går dæleme stærkt, som du kan se på videoen ovenfor. Lækker, frov og antiinflammatorisk salat på ét minut!
“Forbered” og “Gem”
I bogen “Antiinflammatorisk Topform på 4 uger” indgår alle opskrifterne i en fire ugers madplan. Derfor er der bogen fyldt med tips til praktisk planlægning og til at bruge overskud af maden fra ét måltid til et andet:
FORBERED: Du skal bruge havregrød til frikadellefarsen, så det er helt oplagt at lave en ekstra stor portion til morgenmad og gemme resten på køl.
GEM: Gem fire kødboller og lidt avocadopesto og lav en lækker meatball-sandwich i morgen.
Kyllingekødboller med grød og hakket salat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Kyllingekødboller:
Hakket salat:
- 100 g rød spidskål
- 100 g grøn spidskål
- 50 g tørrede tranebær (køb fx disse økologiske)
- 50 g hasselnødder
- 1 æble (helst et rødt)
Dressing:
- ½ citron, saft herfra
- 2 spsk rapsolie
Avocadopesto:
- 1 fed hvidløg
- 2 avocado
- 50 g hasselnødder
- 25 g parmesan
- ½ citron, saft herfra
- salt
- sort peber
Sådan gør du
Kyllingekødboller:
- Rør kyllingekød, havregrød, salt og finthakket hvidløg sammen til en ensartet fars.
- Varm rapsolien op til middel varme i en stor stegepande. Form ca. 10 kødboller på størrelse med golfbolde og steg dem gyldne. Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider. Stegetiden er ca. 15 minutter i alt. Læg fire af kødbollerne på køl straks til madpakken i morgen.
Hakket salat:
- Skær kålen i mindre stykker og hæld den i foodprocessoren sammen med tranebær, hasselnødder og skiver af æble. Kør et par korte omgange, så det hele akkurat er hakket. Vælg selv hvor groft. Kan også hakkes med en skarp kniv.
- Vend salaten med citronsaft og rapsolie i en salatskål.
Avocadopesto:
- Fyld hvidløg, avocado, hasselnødder, parmesan, salt peber og citronsaft i en foodprocessor eller blender og kør, så der stadig er lidt knasende stykker af hasselnød i pestoen.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.