Fyldte tomater med kylling og timian
Aftensmad fyldt med smagen af sommer … og så får du et halvt kilo grøntsager indenbords i ét måltid!
Aftensmad fyldt med smagen af sommer … og så får du et halvt kilo grøntsager indenbords i ét måltid!
Salmorejo er den spanske tomatsuppe gazpachos tykke fætter fra Andalusien … en nem, lækker, mættende og ikke mindst antiinflammatorisk tomatsuppe.
Fermentering af grøntsager er en sand landeplage for tiden. Men det er der også en særdeles antiinflammatorisk grund til.
Antiinflammatorisk udskiftning: Ud med chips og dipmix … Ind med denne nemme og lynhurtige ærtedip med spidskommen og hvidløg.
De fleste kender og elsker den klassiske hummus, men ved at tilsætte rødbede og gurkemeje bliver den både lækrere, flottere og markant sundere.
Rosmarin-aioli har en skøn smag af rosmarin og hvidløg, og den er helt perfekt som dressing til en hjemmelavet burger, og gerne i selskab med fx karameliserede løg.
En af de helt store fordele ved denne brasiliansk inspirerede fiskesuppe “Moqueca” er – udover den skønne smag – at der næsten er frit valg af ingredienser.
Falafler er mellemøstlig fastfood, når det er bedst. Men som med det meste fastfood er der ofte alt for meget fedt. Det kan du heldigvis nemt slippe for …
Der er helt sikkert lige så mange opskrifter på gullasch, som der er indbyggere i Ungarn … Min udgave er lavet med to ting for øje; mindre fedt og mere grønt. Eller gult, retteligt.
Der findes en god måde at tilberede rosenkål på, så du får skøn smag OG fuldt udbytte af de små kanonkugler, der bugner af sundhed.