
Forkæl dig selv med en hjemmelavet mandeldrik med skøn smag af ingefær og vanilje.
Vil du undgå komælken, kan en god plantemælk være vejen frem. Men se dig for i butikken – der er langt mellem de gode produkter! Vil du være sikker på kvaliteten og ikke mindst sundheden, så lav din egen hjemmelavede mandeldrik.
Industrielt fremstillet “plantemælk” – altså plantedrikke eller nøddedrikke – skal du være varsom med. Du kan godt købe hæderlige produkter, men de kan være svære at finde. Læs bag på kartonen! Ofte indeholder de sukker, nogle af dem kunstige sødestoffer, enkelte endda potentielt sundhedsskadelige tilsætningsstoffer som fx lechitin.
Denne opskrift på hjemmelavet mandeldrik indeholder kun mandler, vand, stødt ingefær og vaniljepulver. Resultatet er en virkelig velsmagende mandeldrik med et antiinflammatorisk boost fra ingefær og vanilje. Mandeldrikken kan bruges helt ligesom “almindelig” mælk – på havregrynene, i grød, kaffe, smoothies, denne sunde chokolademousse … eller i den lækre milkshake.
Det er ganske simpelt at lave hjemmelavet mandeldrik. Jeg kalder tilberedningsmetoden for “interval-blend”. Ved at blende, hvile, blende ad flere omgange bliver mandlerne hakket ultrafint, så mest mulig smag og næringsstoffer kommer med.
Brug den mest finmaskede si, du har i skuffen, så bliver mandeldrikken lækrest. Du kan evt. anskaffe dig en ny si her hos KitchenOne.




Herefter pisker du stødt ingefær og vaniljepulveret i, og sætter den hjemmelavede mandeldrik på køl. Den holder sig 3-4 dage.
Tip: Du kan med fordel gemme mandelmassen og bruge den fx i en kage eller som her i en pladefuld granola-bark. Opbevar mandelmassen på køl, indtil den skal bruges. Den holder sig – som mandeldrikken – i 3-4 dage.
Hedder det mandelmælk eller mandeldrik?
Godt spørgsmål! Producenterne kalder det “drik”, fordi EU har vedtaget, at kun mejeriprodukter må bruge betegnelsen “mælk” i markedsføringen. Så længe du ikke sælger plantedrik, må du dog kalde det, hvad du vil. Men der er måske en pointe i, at “mælk” er noget, der kommer fra dyr …?
Ingefær-mandeldrik
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 100 g mandler
- 600 ml koldt vand
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Hæld mandler og koldt vand i en blender og kør på fuld styrke i fire 30-sekunders intervaller med et par minutters pause mellem.
- Sigt mandeldrikken gennem en meget fintmasket si. Pres så meget væde som muligt ud af mandelmassen.
- Pisk ingefær og vanilje i, og hæld mandeldrikken på en flaske. Opbevar på køl. Den holder sig 3-4 dage.
Opskriften indeholder sponsorerede links.