Der skal ikke nødvendigvis mange ingredienser til glutenfri cookies. Og ved at bage med havre får du skønne, sprøde småkager uden hvede – med masser af smag.
Det tager ikke mange minutter at bage disse cookies. Med blot et kvarters arbejdstid og 12 minutter i ovnen har du nybagte cookies klar på under en halv time!
Havregryn smager jo i sig selv ganske godt (i modsætning til hvedemel, der smager ret fesent), og den gode smag går igen i disse nemme glutenfri cookies. Jeg har brugt Urtekram’s økologiske glutenfri havremel, men havremel er i store træk bare blendet havregryn, og det kan du sagtens lave selv. I Rema1000 kan du også få et fremragende økologisk og glutenfrit havremel.
Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.
Har du ikke pekannødder, er hasselnødder et godt bud på en erstatning. Du kan dog bruge alle slags nødder – eller helt udelade dem, hvis du vil. Prøv evt at tilsætte en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær – det giver ekstra meget bid til dine havregryns-cookies (vælg dog helst tørrede tranebær som disse, der er sødet med æblejuice og ikke sukker).
Bonus-info til sci-fi-fans: Denne opskrift på havregryns-cookies er inspireret af filmen The Matrix. I filmen får hovedpersonen Neo en cookie som trøst for en nedslående nyhed. Han får at vide, at småkagen hurtigt vil gøre ham i bedre humør. Disse glutenfri havregryns-cookies vil helt sikkert have samme effekt på dig.
Glutenfri havregrynscookies
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 150 g rørsukker
- 100 g smør
- 1 æg
- 125 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn)
- 100 g havremel < køb fx dette økologiske fra Urtekram
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker < køb fx dette økologiske vaniljepulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
- 50 g pekannødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Smelt smørret og pisk det godt sammen med sukkeret. Pisk ægget i. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør dejen sammen.
- Hak den mørke chokolade og pekannødderne. Vend dem i dejen.
- Læg bagepapir på en bageplade. Sæt dejen på bagepladen i kugler med to skeer. De skal være på størrelse med små tennisbolde – så bliver der 9 stk. Du kan også lave dem lidt mindre – på størrelse med bordtennisbolde – så bliver der 16 stk.
- Bag dine glutenfri havregryns-cookies i 12-14 minutter. De bliver svagt gyldne, sprøde udenpå, saftige inden i. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.