Grøn, sund og nem aftensmad med masser af antiinflammatoriske ingredienser.
De grønne falafler får farven fra krydderurter og ikke mindst grønkål. Men begge dele rummer meget mere end bare farve, og særligt grønkålen bidrager med et skud antiinflammatorisk styrke.
Grønkål er også med til at gøre tabouleh’en grovere og sundere – sammen med fuldkornsbulgur, der fremfor den traditionelle couscous er fyldt med gavnlige kostfibre.
Bonusinfo: De knald-orange tørrede abrikoser i butikkerne ser flotte ud … Men de er bleget med svovl, og hvem har lyst til at spise det? Ublegede tørrede abrikoser (det er som regel de økologiske) har en brun farve og er lidt kedelige at se på. Til gengæld er de et sundere valg.
Det er nemt og hurtigt at tilberede en portion grønne falafler. Alle ingredienserne hakkes på én gang i foodprocessoren og da falaflerne skal bages i ovnen (i stedet for i olie på stegepanden eller i frituregryden), kan du bruge bagetiden på at hakke grøntsagerne til den grove tabouleh.
Dressingen er lavet af A38, der i modsætning til fx creme fraiche, skyr eller græsk yogurt har et højt indhold af probiotiske bakterier. I samarbejde med de mange kostfibre fra kikærter, grønkål, løg og hvidløg i de grønne falafler og fuldkornsbulguren i tabouleh’en styrker de probiotiske bakterier dit fordøjelsessystem. Og velfungerende tarme giver et velfungerende immunforsvar (og generelt velbefindende i øvrigt).
Grønne falafler med grov tabouleh
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Falafler
- 1 dåse kikærter (drænet)
- 1 spsk tahin
- 1/2 rødløg
- 1 æg
- 1 fed hvidløg (stort)
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 knsp cayennepeber
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk salt
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld grønkål
- 1/4 citron, saft herfra
- olivenolie (til pensling)
Grov tabouleh
- 1 dl fuldkornsbulgur (ukogt mål)
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld grønkål
- 1 tomat (stor)
- 1/2 rød peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 8 tørrede abrikoser
- 3 spsk olivenolie
- 1/2 citron, saft herfra
- salt
- sort peber
Purløgsdressing
- 1 spsk purløg (finthakket)
- 2 spsk A38 (naturel 1,5%)
- 1/4 citron, saft herfra
- 1 knsp dijonsennep
- salt
- sort peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Blend ingredienserne til falafeldejen i en foodprocessor eller en blender, til dejen er helt jævn. Sæt dejen på bagepapir på en bageplade med to spiseskeer, så den danner små kugler. Pensl med olivenolie og bag falaflerne i 15-20 minutter, til de er lysebrune i kanterne.
- Kog bulgur i 2 dl vand i 12 minutter og lad det køle af. Hak persille, mynteblade og grønkål helt fint. Fjern kernerne fra tomaten og skær den i små tern. Fjern kerner fra peberfrugten og skær den i små tern. Hak rødløget og de tørrede abrikoser fint. Vend alle grøntsagerne med den afkølede bulgur, olivenolie, citronsaft, et drys salt og rigeligt peber.
- Hak purløg fint og rør det med de øvrige ingredienser til purløgscremen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.