Spark din dag godt i gang med denne lækre og antiinflammatoriske grød med blåbær.
Denne antiinflammatoriske grød med blåbær får sin styrke fra en lang række stærke ingredienser: Havren giver dig masser af kostfibre, mandlerne er fulde af enkeltumættede fedtsyrer, ingefæren byder på de kraftfulde, antiinflammatoriske gingeroler og blåbærrene er sprængfyldt med antioxidanter.
Der står ganske vist friskrevet ingefær i opskriften, men der er et lille trick til det. Du kan nemlig bruge pulpen – altså ingefærkødet, der bliver tilbage, når du laver et ingefærshot. Selvom du har presset selve saften ud, er der stadig masser af antiinflammatorisk styrke tilbage. Se hvordan du laver dit eget lækre, stærke og supersunde ingefærshot her.
Skal man bruge kogende vand til grød med blåbær?
Nej, men det speeder tilberedningen gevaldigt op, når du bruger kogende vand fremfor koldt vand. På den måde kan du nøjes med ca 10 minutters kogetid. Så selvom dine hverdagsmorgener er travle, kan du sagtens nå at tilberede en god og antiinflammatorisk start på dagen.
TIP: Vaniljepulver er ren, knust vanilje. Lækkert, men relativt dyrt. Almindeligt vaniljesukker kan gå an i en snæver vending, men indeholder sukker. Udelad i så fald honningen.
Havregrød med blåbær, mandler og ingefær
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Havregrød:
Vaniljesauce:
- 4 spsk A38
- 1 knsp vaniljepulver < køb det fx her
- 1 tsk flydende honning < køb fx denne økologiske honning
Sådan gør du
Havregrød:
- Hak mandlerne groft. Bland dem med de øvrige ingredienser i en kasserolle.
- Kog hurtigt op og lad det simre på laveste blus i 10-15 minutter, afhængigt af gryntype. Omrør jævnligt.
Vaniljesauce:
- Rør A38 med vanilje og honning og hæld saucen på grøden – sammen med lidt flere blåbær og mandler.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.