Græskarsuppe med kammuslinger

Del:
Græskarsuppe opskrift
Græskarsuppe er lige så smuk at se på, som den er lækker at spise. Foto: Jakob Valling.

Det smukke, søde og cremede hokkaido-græskar kommer virkelig til sin ret som græskarsuppe. Særligt i selskab med saftige kammuslinger og intens balsamico-glaze.

Vil du servere en suppe, der for alvor tager kegler – både når det angår smag, udseende og sundhed – så er denne græskarsuppe det perfekte valg. Sødme fra græskarret, syre fra balsamico’en og den skønne umami-smag fra kammuslingerne.

 

 

Sundhedsmæssigt er der også masser af gode nyheder: Græskarsuppen i sig selv er meget fedtfattig, og kammuslingerne bidrager med de helt rigtige n-3-fedtsyrer. Læg dertil, at græskarret er så cremet, at fløde eller meljævning er helt overflødig.

Kæmperejer er i øvrigt et godt alternativ til kammuslingerne, hvis du ikke er så vild med dem.

 

 

I denne opskrift skræller jeg græskarret, men det er strengt taget ikke nødvendigt. Hvis du køber økologisk og vasker skrællen for jord og snavs, kan du godt koge skrællen med. Den rummer mange gode kostfibre og giver mere af den smukke orange farve. Du kan i øvrigt bruge både hokkaido-græskar og butternutgræskar til græskarsuppen.

 

 

Tip: I opskriften laver vi vores egen glaze ved at indkoge balsamico-eddike. Har du en færdiglavet balsamico-glaze stående i skabet, så kan den sagtens bruges i stedet for.

 

Græskarsuppe opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Græskarsuppe med kammuslinger

Cremet, lækker og nem at lave
Forberedelse15 minutter
15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Suppe
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl græskarret med en skarp kniv, skrab kernerne ud og skær kødet i store tern. Hak løg og hvidløg groft.
  • Varm olien op i en gryde på middel varme. Hæld løgene og græskarstykkerne i gryden og svits i 4-5 minutter under omrøring. Hæld det kogende vand ved og lad grøntsagerne koge i 15 minutter.
  • Hæld imens balsamicoeddiken i en lille kasserolle, og lad den koge ind ved lav varme til en tyktflydende glaze. Konsistensen skal være som flydende honning.
  • Blend suppen, så den er helt jævn, fx med en stavblender. Krydr med spidskommen, salt og rigelig friskkværnet peber. Varm suppen godt igennem.
  • Varm en sjat olivenolie op i en stegepande ved middel til høj varme. Steg kammuslingerne 1 minut på hver side.
  • Anret suppen i dybe tallerkener. Læg kammuslingerne i midten og dryp balsamico-glace rundt om. Pynt med hakket purløg.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Græskarsuppe med kammuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Boston Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: