Smagen af klassiske hindbærsnitter – uden gluten og uden raffineret sukker.
Der gemmer sig tre slags nødder i hindbærsnitterne; mandler og cashewnødder malet til mel og hasselnødder bagt og blendet til hasselnøddesmør. Jeg bruger kaffekværnen på min foodprocessor til at blende det fineste nøddemel – nemt og hurtigt. En almindelig blender kan sagtens bruges.
Nødderne bidrager sammen med hindbærrene til den antiinflammatoriske styrke i de glutenfri hindbærsnitter. Oven i får du lidt kraftfuld ingefær og god mørk chokolade.
Hvordan laver man hasselnøddesmør?
Bag 100 g hasselnødder i 8 minutter ved 200 grader. Gnub de løse skaller af hasselnødderne. Hæld dem i en foodprocessor med en knivspids salt og kør i 5 minutter, til nødderne er forvandlet til smør. (Lav gerne dobbeltportion med det samme. Hasselnøddesmør er som sund, flydende nougat og kan fx bruges som smørepålæg, i smoothies eller i en milkshake.)
Du kan se opskrifter på hasselnøddesmør og andre typer nøddesmør her.
De glutenfri hindbærsnitter er bagt uden raffineret sukker, men med ahornsirup. Ahornsirup er stadig en sødmekilde, der ikke skal overdrives, men indeholder dog lidt mineraler og vitaminer. Det interessante ved ahornsirup er, at kun 2/3 af den er sukker. Altså færre kalorier og mindre sukkermængde – med samme søde smag.
Den gode antiinflammatoriske nyhed er således, at – bortset fra ca 2,5 g sukker fra ahornsiruppen – svarer en enkelt hindbærsnitte til at spise en håndfuld nødder og bær 😊.
Glutenfri hindbærsnitter
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Hindbærfyld:
- 225 g hindbær (frosne)
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 spsk majsstivelse
Dej:
- 150 g mandelmel (blendede mandler med hinde)
- 150 g cashewnøddemel (blendede cashewnødder)
- 100 g hasselnøddesmør (klik for opskrift)
- 50 g ahornsirup
- 1 æg
På toppen:
- 25 g mørk chokolade 70 % (køb fx denne lækre Callebaut-chokolade)
- 2 spsk frysetørrede hindbær
Sådan gør du
Hindbærfyld:
- Hæld de frosne bær i en kasserolle sammen med ingefær og lad dem tø op ved svag varme.
- Pisk majsstivelsen i og lad bærrene koge op og simre under omrøring i et minuts tid. Tag kasserollen af varmen.
Dej:
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Bland mandelmel og cashewnøddemel sammen. Tilsæt hasselnøddesmør og ahornsirup og ælt med en gaffel (eller fingrene) til en smuldrende dej. Saml dejen med et sammenpisket æg.
- Rul dejen ud på et stykke bagepapir, til du har en firkant på ca 30 x 40 cm i ca. 2 mm’s tykkelse.
- Fordel fyldet på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over. Rul kagerullen en gang hen over kagen og flyt den og bagepapiret over på en bageplade.
- Bag kagen, til kanterne er lysebrune – ca 20 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist.
På toppen:
- Smelt chokoladen og hæld den i en frysepose. Klip et lille hjørne af og tegn fine streger eller mønstre. Drys med frysetørrede hindbær og skær ud i 12 snitter.
Opskriften indeholder sponsorerede links.