Det gode alternativ til billigt halloween-slik: Bag selv disse hurtige, lækre (og sundere) glutenfri halloween-cookies.
Halloween er den helt store aften for sjove og skræmmende udklædninger – og for masser af søde sager til nabolagets små spøgelser og hekse. Men i stedet for at fylde dem med dårligt halloween-slik fra supermarkedets tilbudshylder, kan du hurtigt bage en portion af disse lækre glutenfri halloween-cookies.
Græskar er klassisk halloween-udstyr, men kan mere end at pynte foran hoveddøren. I cookies giver græskar sødme og saftighed, så kagerne kan bages med mindre sukker og smør. Til gengæld skal de små glutenfri halloween-cookies helst spises samme dag eller dagen efter, da saftigheden fra græskarret vil gøre dem bløde.
Jeg har bagt disse cookies med glutenfrit fuldkornsrismel. Hvis glutenfri ikke er vigtigt for dig, kan du i stedet bruge Hvid fuldkornshvedemel, der er en fuldkornsvariant med samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel.
Du kan læse mere om forskellige glutenfri meltyper her i denne guide.
Glutenfri halloween-cookies med græskar
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 100 g brun farin
- 100 g smør (blødt)
- 1 tsk vaniljesukker < køb det fx her
- 1 æg
- 150 g græskar (frit valg: hokkaido eller butternut)
- 50 g kokosmel < køb fx dette økologiske
- 100 g fuldkornsrismel < køb fx dette økologiske
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 75 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Pisk blødt smør, brun farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt ægget og pisk det i.
- Skræl og riv græskarret på den fine side af rivejernet og tilsæt sammen med kokosmel, rismel, salt, bagepulver og grofthakket chokolade. Rør dejen sammen.
- Læg bagepapir på en bageplade og sæt dejen på pladen. Form små kugler – ca en stor teske fuld store – og tryk dem lidt flade med to fingre (eller en gaffel).
- Bag de glutenfri halloween-cookies midt i ovnen i ca 15 minutter. Hvis du foretrækker lidt sprødere cookies, kan du give dem et par minutter mere. Lad cookies’ene køle af på en bagerist.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.