Skønne glutenfri gulerodsmuffins, der er som skabt til Halloween … de er nemlig fyldt med uhyggeligt mange sunde ingredienser …
Med rapsolie, æg, banan, mandler, havre, kanel, pekannødder og naturligvis gulerod er de glutenfri gulerodsmuffins skræmmende sunde. Oven på kommer den lækre creme baseret på hokkaido-græskar. Mængden af tilsat sukker er holdt nede på blot 12,33 gram pr muffin.
Græskar er nemlig helt perfekt til at lave en sundere kagecreme, der bliver ligeså fløjsblød og cremet, som var den fyldt med sukker og fløde.
Græskarcremen kan laves af både hokkaido-græskar og butternut-græskar. Jeg vil dog anbefale hokkaido-græskar med den smukke, orange skal, der giver græskarcremen en flot farve. Jeg bruger også skrællen i cremen, der dog skal skrubbes godt inden kogningen. Vælg helst økologiske græskar, så er det kun lidt naturligt snavs og ikke sprøjtegift, der skal vaskes af …
Græskarcremen kan i øvrigt bruges til mange andre slags kage. Som tærtefyld, i lagkager … ja, alle steder, hvor du ellers ville bruge en traditionel kagecreme.
De glutenfri gulerodsmuffins er helt oplagte som halloween-muffins til halloween-festen. Tegn et spindelvævs-mønster eller edderkoppeben med mørk chokolade, når du pynter den flotte orange græskarcreme. Eller giv kagerne sjove øjne, næse og mund. Det giver ekstra underholdning, når du serverer de glutenfri gulerodsmuffins’ene til halloween.
Er du ikke bekymret for gluten, så prøv at bage fuldkorns-varianten af de skønne Halloween-gulerodsmuffins her.
Glutenfri gulerodsmuffins med græskarcreme
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Muffins:
- 125 g brun farin
- 2 æg
- 125 g rapsolie
- 1 banan (ca 125 g moset)
- 100 g gulerod (fintrevet)
- 75 g havremel
- 75 g mandelmel (blendede mandler med skal)
- 1 tsk loppefrøskaller, fintmalede < køb fx disse økologiske
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel < køb fx dette ægte kanel
- ½ tsk salt
- 1 drys sort peber
- 50 g pekannødder < køb fx disse økologiske pekannødder
Græskarcreme:
- 400 g græskar (1/2 hokkaido- eller butternut-græskar)
- 4 spsk vand
- 3 spsk flormelis
- 1 spsk vaniljesukker < køb det her
- 1 æg
Pynt:
- 25 g mørk chokolade 70% < køb det her
Sådan gør du
Muffins:
- Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
- Pisk æg og sukker et par minutter, til det er lyst og luftigt. Pisk rapsolien i. Tilsæt moset banan og fintrevet gulerod.
- Bland de to meltyper med loppefrøskaller, bagepulver, kanel, salt og peber i en anden skål. Rør melblandingen i dejen.
- Hak pekannødderne og tilsæt. Fordel dejen i muffinsforme – det gøres nemmest med en mekanisk isske.
- Bag de glutenfri gulerodsmuffins i 16-17 minutter. Check gerne med termometer, at kernetemperaturen er 95 grader. Flyt dem til en bagerist og lad dem køle af.
Græskarcreme:
- Skrub græskarret grundigt, skær stilk og bund af, fjern kerner og skær kødet i små tern. Damp græskarstykkerne møre med vandet i en kasserolle – det tager ca 25 minutter. Mos stykkerne ud med en gaffel (det gør ikke noget, hvis der er små stykker af skrællen tilbage).
- Tilsæt flormelis, vanillesukker og æg, og varm cremen igennem ved lav varme i et par minutter. Lad græskarcremen køle lidt af.
Pynt:
- Hæld græskarcremen på en sprøjtepose og sprøjt en fin top på de glutenfri muffins. Pynt med striber af smeltet mørk chokolade.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.