Glæd dig til en helt ny måde at spise granola på …
Udover at smage fantastisk, er de glutenfri granola kiks et sprødt og lækkert “redskab” til at spise en skøn skålfuld yogurt med friske blåbær. Du kan naturligvis også knække granola kiks i mindre stykker og bruge som almindelig mysli-drys. Eller tag en plade med som en lækker snack på farten.
De glutenfri granola kiks er proppet med sunde kostfibre og det gode enkeltumættede fedt fra olivenolie. Sødmen kommer fra akaciehonning i stedet for sukker. Honning er ganske vist stadig at betragte som sukker, men indeholder gram for gram kun 80% sukker. Resten er vand og lidt vitaminer og mineraler. Samtidig søder honningen mere, så mængden af sukker kan begrænses.
Sådan laver du glutenfri granola kiks:
Når du har rørt eller æltet alle ingredienserne godt sammen, skal dejen bredes ud på en bageplade. Jeg bruger et par gummihandsker til formålet, fordi handskerne også er vældig praktiske, når dejen skal mases helt flad. Men rene, bare hænder kan sagtens bruges. Du kan naturligvis også bruge en kagerulle til at få dejen helt jævn.
Tip: Hold handskerne (eller de bare hænder) let fugtige med rent, koldt vand hele tiden, mens du glatter dejen ud. Så hænger den honning-klistrede dej ikke fast på fingrene.
Opbevar dine granola kiks i en tætsluttende kagedåse. Dér holder de sig sprøde og lækre i et par uger.
Inspirationen til de sprøde lækkerier kommer direkte fra Tartine Bakery i San Francisco. Bageriet, der er verdenskendt for sit surdejsbrød, bruger dog lidt mere sukker i deres udgave af de sprøde kiks, som de kalder granola bark.
Glutenfri granola kiks
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165° C (traditionel over/under-varme).
- Hak mandlerne fint, så mandelstykkerne ikke er mere end 2-3 millimeter store.
- Ælt eller rør mandlerne godt sammen med de øvrige ingredienser i en røreskål.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug let fugtige gummihandsker eller let fugtige hænder til at mase dejen helt flad, jævn og ud til kanterne.
- Bag de glutenfri granola kiks ca 35 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte i kanterne. Roter evt. bagepladen halvvejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt.
- Lad den nybagte granola-plade afkøle helt på en bagerist, før du knækker den i store stykker.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.