Glutenfri cookies med mandler og chokolade

Del:
opskrift glutenfri cookies med mandler chokolade
Den krakelerede overflade er særdeles dekorativ. Men de glutenfri cookies med mandler smager nu også uimodståeligt godt.

De flotteste (og lækreste) cookies med mandler og mørk chokolade – helt uden gluten og uden laktose.

Prøv selv disse imponerende krakelerede cookies. Det kræver lidt fingerfærdighed, men det er faktisk nemmere, end man skulle tro. Og resultatet er det hele værd!

 

 

opskrift glutenfri cookies med mandler chokolade
Trin for trin: Placer dejkugler på de hakkede mandler. Løft dem med en gaffel og vend dem ned på bagepapiret.

Dejkuglerne skal vendes, når de placeres på bagepladen. Det kræver koncentration, men du får hurtigt styr på det. Vær ikke bekymret over, at dejen ser flad og kedelig ud, når den ligger på bagepladen. Kagerne vil hæve flot op under bagningen og skabe den krakelerede effekt. Undervejs vil flormelissen smelte ned i selve dejen, men blive liggende på mandlerne.

Men kan man ikke bare sætte dejen på bagepladen og så drysse med mandler bagefter? Jo, det kan du snildt. Men mandlerne sidder ikke helt så godt fast på kagerne – og mange af mandlerne ender på bagepladen … Smagen er dog lige så god.

opskrift glutenfri cookies med mandler chokolade
Drys med rigelig flormelis. Det er det, der giver den smukke overflade.

Jeg former dejen med en mekanisk isske, som er et genialt redskab til at håndtere flydende dej (også smart til at fylde muffins i forme). Mekaniske isskeer fås i forskellige størrelser. Til disse glutenfri cookies med mandler har jeg brugt en lille ske på 4 cm i diameter. Det passer perfekt til 12 cookies. Har du en større isske, kan du naturligvis nøjes med at fylde den halvt op. Har du ikke selv en mekanisk isske i skuffen, kan du købe én her hos kitchenone.dk.

 

 

De glutenfri cookies med mandler er bagt med olivenolie som fedtstof i stedet for smør. På den måde får du det sunde enkeltumættede fedt i dine cookies fremfor det mættede animalske fedt. Det gør ikke dine cookies sunde – der er jo sukker i – men olivenolie, fuldkornshavremel, mandler og mørk chokolade trækker dog i den rigtige retning.

Olivenolien sikrer samtidig, at disse cookies ikke bare er uden gluten, men også er fri for laktose (hvis det betyder noget for dig – det gør det nemlig for min svigerdatter …).

Hvis du synes, at smagen af olivenolie er for markant til det søde køkken, kan du vælge en god rapsolie i stedet.

 

 

opskrift glutenfri cookies med mandler chokolade
Under bagning hæver de glutenfri cookies med mandler op og danner det flotte mønster.
Sprøde eller chewy glutenfri cookies?

Vælg selv, om dine cookies skal være chewy og bløde i midten og sprøde i kanten (så er bagetiden blot 12 minutter) eller om du vil have helt sprøde småkager (bag dem så i 15 minutter).

Den flotte krakelerede overflade bliver endnu tydeligere, hvis du trækker bagepapiret henover kanten af bagepladen, når du flytter det over på bageristen til afkøling. Lad de glutenfri cookies stå og køle helt af, før du spiser dem. Opbevar dine cookies i en kagedåse, hvor de nemt kan holde sig mindst en uge.

 

opskrift glutenfri cookies med mandler chokolade
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Glutenfri cookies med mandler og chokolade

De smukkeste og lækreste glutenfri cookies
Forberedelse20 minutter
Bagetid:12 minutter
Samlet tid32 minutter
Ret: Kage
Antal: 12 stk
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Drys:

Sådan gør du

  • Pisk brun farin, vaniljesukker, olivenolie og æg til sukkerkornene er opløst. Det tager ca 2 minutter.
  • Rør havremel, natron, salt og chokolade i, til det er helt blandet. Lad dejen stå og trække, mens du hakker mandlerne.
  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Hak mandlerne groft og fordel dem i et jævnt lag på direkte på skærebrættet eller i en dyb tallerken.
  • Rør dejen op igen. Form dejen til kugler og placer dem på de hakkede mandler. Det er nemt med en mekanisk is-ske, men to spiseskeer kan også bruges.
  • Flyt dejkuglerne forsigtigt – fx med en gaffel eller en paletkniv – og placer dem på en bageplade med bagepapir med mandlerne OPAD (se trin for trin-billeder ovenfor).
  • Sigt et godt lag flormelis på kagerne og sæt dem i den varme ovn.
  • Bages ca 12 minutter for chewy cookies med sprød kant (anbefales klart) eller 15 minutter for helt sprøde småkager. Træk kagerne på bagepapiret over på en bagerist for afkøling umiddelbart efter bagning.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: