Glutenfri chokoladetærte med antiinflammatorisk styrke

Del:
antiinflammatorisk opskrift sund dessert chokoladetærte suppe
Klar til servering: glutenfri chokoladetærte proppet med antiinflammatoriske ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Glæd dig til en sand dessertbombe med masser af antiinflammatorisk kraft.

Mørk chokolade er en af de relativt få godbidder i den antiinflammatoriske kost. Det gælder dog kun for chokolade med et kakaoindhold på mindst 70%, fordi det netop er kakao, der indeholder de gavnlige antioxidanter. Lysere chokolader indeholder mest sukker og mættet fedt.

 

 

Selvom den glutenfri chokoladetærte byder på den mørk chokolades sunde egenskaber, er det indholdet af avocado, olivenolie, mandler og hasselnødder, der rummer den største antiinflammatoriske effekt. Disse ingredienser er nemlig fyldt med de enkeltumættede fedtsyrer, der sænker mængden af inflammation i kroppen.

 

 

Sødmen i den glutenfri chokoladetærte kommer dels fra banan og dels fra flydende honning. Honningen er ganske vist at betragte som en slags sukker, men i antiinflammatorisk sammenhæng har honningen en funktion. Honningen indeholder nemlig en særlig type kulhydrater, som de probiotiske bakterier i A38 er særlig glade for. Det gavner din tarmfloraen og dermed dit immunforsvar. Du får samme gode virkning med andre yogurter syrnet med probiotiske bakterier som fx Cultura eller Kefir.

 

 

Tip: Det er ganske vist sunde ingredienser, men den glutenfri chokoladetærte er en kaloriebombe! Snup blot et lille stykke, og sæt resten på køl. Den holder sig tre-fire dage uden problemer. Tærten kan også fryses.

 

antiinflammatorisk opskrift sund dessert chokoladetærte suppe
Udskriv
5 fra 10 stemmer

Glutenfri chokoladetærte

Uimodståeligt lækker antiinflammatorisk dessert uden gluten
Tilberedning30 minutter
Køletid:3 timer
Samlet tid3 timer 30 minutter
Antal: 16
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Tærtebund:

Chokoladefyld:

  • 150 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
  • 2 avocadoer (modne)
  • 1 banan (moden)
  • 3 spsk A38
  • ½ appelsin, saft og skal herfra

På toppen:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Hæld ingredienserne til bunden i en foodprocessor og kør i et par minutter, til mandlerne er finthakkede og dejen jævn.
  • Fordel dejen i en tærteform, ca 25 cm i diameter, og lidt op ad kanterne. Det er lettest med de bare næver. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op under bagningen. Bag tærtebunden 6 minutter.
  • Smelt chokoladen – enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Lad den køle lidt af og hæld den så i foodprocessoren sammen med avocado, banan, A38 og revet appelsinskal. Blend, til konsistensen er jævn og cremet.
  • Fordel fyldet ud over tærtebunden, drys straks med hakkede, ovnbagte hasselnødder.
  • Sæt chokoladetærten på køl i 3 timer eller mere.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: