Glutenfri boller med spinat og grønkål

Del:
glutenfri boller fuldkorn spinat grønkål
Glem alt om tunge og kedelige glutenfri boller. De grønne sandwichboller er både luftige og virkelig velsmagende.

Saftige og luftige glutenfri boller til dine grønne sandwiches.

Det er en myte at man ikke må spise brød, når man lever antiinflammatorisk. Så længe mængderne er tilpasset dit aktivitetsniveau (kulhydrat i brød er ren energi, der skal forbrændes), er brød helt acceptabelt. Det skal til gengæld være af den gode, grove slags, altså brød bagt med fuldkornsmel.

Kostfibrene i fuldkornsmelet er nemlig en vigtig del af den antiinflammatoriske kost. Kostfibre er gavnlige for fordøjelsen, hvilket kort fortalt styrker immunforsvaret og beskytter mod en lang række livsstilssygdomme. Desuden giver kostfibrene mæthed, så dine glutenfri boller holder sulten fra døren længe.

Spis dig sund og stærk Antiinflammatorisk kogebog Simon Weisdorf

 

Opskriften er en glutenfri variant af de grønne sandwichboller i kogebogen “Spis dig sund og stærk”.
Køb den her i shoppen.

 

I disse glutenfri boller har jeg brugt en blanding af havremel og sorghummel. Begge har et højt indhold af kostfibre, og i kombination har de en god bageevne. Loppefrøskallerne, der bruges som erstatning for gluten, består også nærmest udelukkende af kostfibre.

For at tilføre ekstra antiinflammatorisk effekt i de glutenfri boller har jeg tilsat hakket spinat og grønkål, og en sjat olivenolie, der bidrager med gavnlige enkeltumættede fedtsyrer.

 

 

glutenfri boller fuldkorn spinat grønkål
De glutenfri boller skal kun hæve én gang – efter de er formet – for at give et luftigere resultat.

Glutenfri dej er en skrøbelig størrelse … derfor skal dejen ikke hæve, før bollerne formes. I stedet skal du (med våde hænder – dejen er ret klæbrig) forme 8 store boller, straks dejen er rørt sammen, og lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Her skal de hæve et lunt sted i en times tid tildækket med husholdningsfilm.

Tip: Du kan bruge optøet, hakket spinat og grønkål i stedet for frisk.

 

Tip: Bland lige dele kogende vand med koldt vand, så bliver temperaturen ca 50 grader.

 

Kan man fryse de glutenfri boller?

Du kan med fordel fryse de færdigbagte boller ned. Tag dem op og varm dem på en brødrister fra gang til gang, så bliver de som nybagte.

 

 

Den nye kogebog “Spis dig sund og stærk” byder på 82 nemme opskrifter på velsmagende antiinflammatorisk mad til alle dagens måltider: Morgenmad, frokost, mellemmåltider, aftensmad og dessert.

 

glutenfri boller fuldkorn spinat grønkål
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Glutenfri boller med spinat og grønkål

Grønne sandwichboller uden gluten
Forberedelse15 minutter
Tilberedning30 minutter
Hævetid1 time
Samlet tid1 time 45 minutter
Servings: 8 stk.
Energi: 219kcal
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak spinat og grønkål (også stilkene) helt fint i en foodprocessor eller med en skarp kniv.
  • Bland havremel, sorghummel, tørgær og salt i en skål
  • Pisk loppefrøskallerne ud i det varme vand i en stor røreskål. Lad det stå i et minuts tid og blive til gelé.
  • Rør melet, olien, honningen og de finthakkede grøntsager i geléen, til det er helt blandet sammen.
  • Brug våde hænder og form dejen til 8 store boller. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dæk løseligt med husholdningsfilm og lad hæve i 1 time.
  • Tænd ovnen på 220°C almindelig ovn.
  • Tag plastfolien af bollerne og sæt bagepladen i den varme ovn. Bag i 30-35 minutter, til bollerne er gyldne og lyder hult, når du banker på bunden af dem.
  • Lad bollerne køle helt af på en bagerist og opbevar dem derefter i en lukket pose.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Næringsindhold pr. glutenfri bolle
Energi, kcal 219
Fedt, g 3
Kulhydrat, g 38
Kostfibre, g 4
Protein, g 7
Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.