Aftensmad fyldt med smagen af sommer … og så får du et halvt kilo grøntsager indenbords i ét måltid!
Tomaten er måske ikke kendt som en af de grove grøntsager, vi gerne fremhæver i den antiinflammatoriske kost. Men botanisk set er tomaten faktisk et bær … og så giver det jo antiinflammatorisk mening. Tomater indeholder nemlig lycopen – et kraftfuldt antioxidantlignende plantestof i familie med gulerodens betakarotin – der placerer sig i dine celler og gør dem mere modstandsdygtige.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Tomaternes modenhed har stor betydning for mængden af lycopen – og ikke mindst for smagen på de fyldte tomater. I Sydeuropa er de forkælet med store, knaldrøde tomater, der har fået lov til at modne i solen. Så heldige er vi ikke altid her i landet, så her er er et trick til at få modnet tomaterne: Pak dem i avispapir sammen med et æble og lad dem ligge et par dage på et mørkt sted ved stuetemperatur.
Størrelsen på de fyldte tomater er ikke så afgørende. Brug den størrelse, du kan få fat på. Jo større, jo flottere – og jo mere fyld kan der være i dem. Men små tomater giver til gengæld nogle lækre hapsere.
De fyldte tomater kan sagtens laves i en vegetarisk udgave; erstat blot kyllingekødet med en tilsvarende mængde grofthakkede bønner fra dåse – fx butter beans eller kidneybønner.
Tip: De fyldte tomater kan forberedes 1-2 dage før. Så skal fadet blot sættes i ovnen på dagen, hvis tiden er knap.
Fyldte tomater med kylling og timian
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 4 tomater store og modne
- 2 spsk olivenolie (køb fx denne økologiske)
- 150 g hakket kyllingekød
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- ½ squash
- 100 g savoykål
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk frisk timian
- 1 tsk flydende honning (køb fx denne økologiske fra Biogan)
- ½ tsk salt
- sort peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
- Skær toppen af tomaterne og gem dem til låg. Skrab forsigtigt indholdet ud uden at skære hul i tomaterne, hak det groft og sæt det til side.
- Varm olie op i en gryde ved svag varme og brun kyllingekødet sammen med finthakket hvidløg og rødløg. Del kødet i mindre stykker med en gaffel, mens det bruner.
- Riv squashen på et groft rivejern og hæld det i gryden. Snit savoykålen fint og hæld den i gryden sammen med tomatindholdet, hakket persille, timian og honning. Krydr med salt og peber, og lad det simre et par minutter, til savoykålen er faldet sammen.
- Fordel fyldet i tomaterne, læg lågene på og bag de fyldte tomater i et ovnfast fad i 45 minutter.
Opskriften indeholder sponsorerede links.