
Gå all-in på sunde og lækre toppings med din egen antiinflammatoriske frozen yoghurt
Frozen yoghurt er nok mest kendt for butikkernes enorme buffet af farvestrålende toppings. Fra nødder og bær til vingummibamser, M&Ms, karamelsauce og småkager. Det oprindeligt “sunde” og fedtfattige alternativ til flødeis har udviklet sig til bland selv-slik.
I denne opskrift har jeg taget desserten i den helt anden retning: Alle ingredienserne i denne sunde frozen yoghurt har antiinflammatorisk styrke! Fra den probiotiske yoghurt og friske ingefær til farvestrålende bær, sprøde nødder og mørk chokolade på toppen.
Probiotisk yoghurt – også kendt som mavevenlig yoghurt fyldt med mælkesyrebakterier – styrker immunforsvaret. Ingefær dæmper inflammation, mens antioxidanterne i bær og mørk chokolade beskytter dine celler. Med andre ord vil hver skefuld glæde både din sundhed og dine smagsløg.
Tip: Du kan sagtens bruge friske blåbær (og hvis du gør, kan du springe kogningen over), men de frosne bær har som regel en flottere og mere intens blåviolet farve.
Den kolde dessert laves her uden ismaskine, men helt enkelt i en frysepose. Under frysningen skal isen “masseres” eller æltes gennem posen. På den måde bliver den frosne yoghurt blød og lækker uden store iskrystaller. Har du en ismaskine, er det sevfølgelig helt oplagt at bruge den for en endnu finere konsistens.
Tip: Tag yoghurten ud af fryseren et kvarters tid før servering, hvis den er hårdt frosset.
Hvad er historien bag Frozen yoghurt?
Frozen yoghurt blev opfundet i USA i 1970 som et fedtfattigt alternativ til traditionel is, da hovedingrediensen er mælk og ikke fløde. Med årene blev den syrlige isdessert mere og mere udbredt, der kom flere og flere smagsvarianter og ikke mindst utallige toppings til. I dessertens hjemland har den naturligvis også fået sin egen National Frozen Yoghurt Day … det er 6. februar, hvis du vil skrive det i kalenderen.
Frozen yoghurt med blåbær og vanilje
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.
Køkkengrej
Ingredienser
Frozen yoghurt:
- 85 g blåbær (frosne)
- 1½ dl Cultura A38 naturel
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 spsk akaciehonning < køb her!
- ½ tsk vaniljepulver < køb her!
Topping:
- 25 g friske blåbær
- 25 g pekannødder
- 15 g mørk chokolade 70% < køb her!
Sådan gør du
- Kog de frosne blåbær i en kasserolle med lidt vand et minuts tid. Hæld vandet fra og lad bærrene køle lidt af.
- Hæld bærrene sammen med yoghurt, ingefær, honning og vanilje i en blender eller foodprocessor. Blend i et halvt minuts tid, til det er helt jævnt.
Indfrysning:
- Hæld blåbæryoghurten over i en frysepose og læg den i fryseren.
- Massér yoghurten i posen jævnligt (fx hver halve time) under indfrysningen. Indfrysningstiden er ca. 3 timer. Derefter kan yoghurten passe sig selv i fryseren.
Servering:
- Anret den frosne yoghurt i to skåle. Top med friske blåbær, grofthakkede nødder og chokolade.
Opskriften indeholder sponsorerede links.