Frozen yoghurt med blåbær og vanilje

Del:
Frozen yoghurt sund dessert Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
Forfriskende lækker isdessert med antiinflammatorisk styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Gå all-in på sunde og lækre toppings med din egen antiinflammatoriske frozen yoghurt

Frozen yoghurt er nok mest kendt for butikkernes enorme buffet af farvestrålende toppings. Fra nødder og bær til vingummibamser, M&Ms, karamelsauce og småkager. Det oprindeligt “sunde” og fedtfattige alternativ til flødeis har udviklet sig til bland selv-slik.

I denne opskrift har jeg taget desserten i den helt anden retning: Alle ingredienserne i denne sunde frozen yoghurt har antiinflammatorisk styrke! Fra den probiotiske yoghurt og friske ingefær til farvestrålende bær, sprøde nødder og mørk chokolade på toppen.

 

 

Probiotisk yoghurt – også kendt som mavevenlig yoghurt fyldt med mælkesyrebakterier – styrker immunforsvaret. Ingefær dæmper inflammation, mens antioxidanterne i bær og mørk chokolade beskytter dine celler. Med andre ord vil hver skefuld glæde både din sundhed og dine smagsløg.

Tip: Du kan sagtens bruge friske blåbær (og hvis du gør, kan du springe kogningen over), men de frosne bær har som regel en flottere og mere intens blåviolet farve.

 

 

Den kolde dessert laves her uden ismaskine, men helt enkelt i en frysepose. Under frysningen skal isen “masseres” eller æltes gennem posen. På den måde bliver den frosne yoghurt blød og lækker uden store iskrystaller. Har du en ismaskine, er det sevfølgelig helt oplagt at bruge den for en endnu finere konsistens.

Tip: Tag yoghurten ud af fryseren et kvarters tid før servering, hvis den er hårdt frosset.

 

 

Hvad er historien bag Frozen yoghurt?

Frozen yoghurt blev opfundet i USA i 1970 som et fedtfattigt alternativ til traditionel is, da hovedingrediensen er mælk og ikke fløde. Med årene blev den syrlige isdessert mere og mere udbredt, der kom flere og flere smagsvarianter og ikke mindst utallige toppings til. I dessertens hjemland har den naturligvis også fået sin egen National Frozen Yoghurt Day … det er 6. februar, hvis du vil skrive det i kalenderen.

 

Frozen yoghurt sund dessert Spis dig sund og stærk Anti-inflammatorisk kogebog Simon Weisdorf
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Frozen yoghurt med blåbær og vanilje

Skøn isdessert med antiinflammatorisk styrke
Forberedelse15 minutter
Frysetid3 timer
Samlet tid3 timer 15 minutter
Ret: Dessert
Servings: 2
Energi: 197kcal
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Frozen yoghurt:

  • 85 g blåbær (frosne)
  • dl Cultura A38 naturel
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk akaciehonning < køb her!
  • ½ tsk vaniljepulver < køb her!

Topping:

Sådan gør du

  • Kog de frosne blåbær i en kasserolle med lidt vand et minuts tid. Hæld vandet fra og lad bærrene køle lidt af.
  • Hæld bærrene sammen med yoghurt, ingefær, honning og vanilje i en blender eller foodprocessor. Blend i et halvt minuts tid, til det er helt jævnt.

Indfrysning:

  • Hæld blåbæryoghurten over i en frysepose og læg den i fryseren.
  • Massér yoghurten i posen jævnligt (fx hver halve time) under indfrysningen. Indfrysningstiden er ca. 3 timer. Derefter kan yoghurten passe sig selv i fryseren.

Servering:

  • Anret den frosne yoghurt i to skåle. Top med friske blåbær, grofthakkede nødder og chokolade.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.