Fiskesuppe med blåmuslinger

Del:
fiskesuppe muslinger opskrift
Fiskesuppe med blåmuslinger er lige så dekorativ, som den er velmagende. Foto: Jakob Valling.

En fiskesuppe kan rumme meget mere end bare fisk og skaldyr. Denne er fyldt med grove grøntsager, der både pynter, mætter og gavner sundheden.

Fiskesuppe er en af mine helt store favoritter. Når jeg er på en fiskerestaurant, er det et sikkert valg (selvom der lige så ofte er skuffelse som begejstring).

 

 

Så meget desto mere grund til at lave sin egen fiskesuppe. Det tager lidt tid – ikke mindst denne udgave med blåmuslinger og grøntsager – men en god fiskesuppe er det hele værd.

I denne opskrift er der også blevet plads til grøntsager. Broccoli, gulerødder og kartofler både mætter og gavner sundheden. Der kan bestemt gøres plads til flere, ligesom kartoflen kan udskiftes med fx persillerod eller pastinak.

 

 

Fisken kan sagtens udskiftes med det, du kan få fat i. Det er lækkert – og har en antiinflammatorisk fordel – hvis du blander fed fisk (her laks) og mager fisk (her sejfilet), men der er altså frit valg. Har du kun én slags til rådighed, så går det også nok.

 

fiskesuppe muslinger opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Fiskesuppe med blåmuslinger

Laks, sej og grove grøntsager
Forberedelse40 minutter
Tilberedning30 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl fiskebouillon (eller fiskefond)
  • 2 kartofler (store, ca 500 g i alt)
  • 2 gulerødder
  • ½ buket broccoli
  • dl madlavningsfløde 8%
  • 2 laksefileter
  • 2 sejfileter
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt purløg
  • ½ citron, saft herfra
  • salt
  • sort peber
  • 1 bæger rejer (ca 100 g)

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne, og fjern skægget. Kassér dem, der ikke lukker sig ved berøring – bank dem evt. let mod bordet for at tjekke. Hak skalotteløget fint, og svits det kortvarigt i olien i en stor gryde. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge op. Tilsæt blåmuslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 5-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs.
  • Tag blåmuslingerne op med en hulske. Kassér dem, der ikke har åbnet sig under dampningen. Vælg de flotteste 8-12 stykker fra til at pynte med, og tag resten ud af skallerne. Stil muslingerne til side, mens du laver suppen.
  • Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i små tern. Del broccolien i små buketter. Skær fisken i små, mundrette stykker. Hak forårsløg og purløg fint.
  • Hæld kogefonden fra blåmuslingerne gennem en fintmasket sigte, og derefter tilbage i gryden. Tilsæt fiskefond/bouillon, og kog op. Hæld kartofler og gulerødder i gryden, og kog til kartoflerne er næsten helt møre (ca 10 minutter). Tilsæt broccoli.
  • Skru ned for varmen, og læg forsigtigt fiskestykkerne i suppen. Tilsæt madlavningsfløde, og bland den forsigtigt i suppen, så fisken ikke går i stykker, mens suppen koger op. Tilsæt forårsløg og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel muslingerne og rejerne i fire dybe tallerkener. Hæld den varme suppe med grøntsagerne over. Pynt med de hele blåmuslinger og et godt drys friskkværnet sort peber. Server eventuelt lidt fuldkornsbrød til at dyppe med.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Fiskesuppe med blåmuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Midnight Sun Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: