Chokolade-muffins uden gluten

Del:

Få ting i verden er bedre end end nybagte kager … derfor har jeg gerne et par opskrifter på hurtige og nemme kager. Her er en af de glutenfri; chokolade-muffins.

chokolademuffins chokolade-muffins glutenfri muffins opskrift
Kagerne er næsten mere brownie end chokolade-muffins … karamelagtig og chewy.

Denne opskrift på chokolade-muffins kommer fra min mors kogebog, men her har den fået en simpel – men for nogle altafgørende – justering: Disse chokolade-muffins er nemlig bagt uden gluten.

 

 

Jeg faldt over økologisk, glutenfrit havremel i den lokale Rema1000, så det var oplagt at prøve dette mel i en klassisk muffin. Det er i den sammenhæng værd at glædes over, at havremel er ren fuldkorn med et fiberindhold på 10%. Det er faktisk ikke så langt fra fiberindholdet i et rugbrød!

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Chokolade-muffins er måske ikke det helt rigtige navn til disse kager, der faktisk minder mere om små portions-brownies – bløde, seje og karamelagtigt lækre (i modsætning til sådan nogle tørre chokolade-muffins, der krummer ud over hele sofaen …).

 

 

Disse chokolade-muffins kan sagtens bages med almindeligt hvedemel, hvis du ikke har noget imod gluten. Men brug gerne Hvid Hvede eller bland lidt fuldkornsmel i hvedemelet, så muffins’ene ikke bliver alt for næringsfattige.

 

 

Holdbarhed? De glutenfri chokolade-muffins holder sig fint tre-fire dage i en lufttæt beholder. Opbevarer du på køl, holder de et par dage længere. Opbevaring i køleskabet har en ekstra bonus: Så får du nemlig en endnu mere sej og chewy, kølig muffin.

 

chokolade-muffins chokolademuffins glutenfri muffins opskrift
Udskriv
4.64 fra 11 stemmer

Glutenfri chokolade-muffins

Lækre, saftige og brownie-agtige.
Forberedelse15 minutter
Bagetid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Pynt:

  • 25 g hvid chokolade < køb fx denne fra Nordthy
  • 12 hindbær (eller andre friske bær)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Smelt smørret og lad det køle lidt af, men du pisker æg, sukker og vaniljesukker godt og luftigt. Pisk smørret i. Tilsæt mel, cacao, bagepulver og salt (“et drys salt” er, hvad der kan være mellem din tommel- og pegefinger). Rør dejen sammen.
  • Sæt papirforme i din muffin-bageform, hvis du har en. Eller sæt dobbelt papirforme direkte på en bageplade. Smør evt. formene med lidt af det smeltede smør. Fordel dejen i formene og bag muffins’ene i 15 minutter. Sæt dem til afkøling på en bagerist.
  • Smelt lidt hvid chokolade (ca 25 g) og sæt en lille top på hver chokolade-muffin. Anbring forsigtigt et hindbær ovenpå. Velbekomme!

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: