Sådan gør du din madpakke til en sand antiinflammatorisk bombe, der oven i købet smager suverænt.
Med 175 gram kål pakket i denne lækre blomkålswrap i madpakken er du godt på vej til at få de daglige mængder grove grøntsager, der giver en kraftfuld antiinflammatorisk virkning. Oven i – eller rettere inde i – kommer spinat, basilikum og hvidløg med masser af antioxidanter.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Det sunde enkeltumættede fedt (MUFA), som er en vigtig del af den antiinflammatoriske kost, sørger olivenolie, æg og pinjekerner for … og så har vi endda slet ikke snakket om laksen, der tager omega-3-fedtsyrerne med til bords i denne blomkålswrap. Endelig bidrager parmesanosten med protein og calcium.
Og så må vi ikke glemme smagen, for hvad nytter alle de sunde ingredienser, hvis maden ikke smager godt? Selve blomkålswrap’en er saftig, men sprød og har en skøn smag af parmesan og purløg. Den bløde, fede laks går godt i spænd med sprød spinat og fintstrimlet rødkål, og pestoen … er simpelthen fantastisk … Prøv selv!
I denne opskrift er den hjemmelavede pesto “håndholdt” – altså grofthakket – men foretrækker du en finere pesto, kan den naturligvis laves i en blender eller foodprocessor.
Gør det nemt: Pestoopskriften hér rækker til mere end de to blomkålswraps med laks. Gem resten i et syltetøjsglas i køleskabet. Den hjemmelavede pesto holder sig fint en uges tid.
Blomkålswraps med laks og pesto
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Blomkålswraps:
- 250 g blomkål
- 1 æg
- 20 g parmesan
- 1 tsk purløg (finthakket)
- salt
- sort peber
- 2 tsk olivenolie
Pesto-dressing:
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 25 g pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 25 g parmesan
- ½ citron, skallen herfra
- 5 spsk olivenolie < køb fx denne jomfruolivenolie
- 2 spsk vand
Fyld:
- 2 skiver røget laks
- 1 håndfuld spinat (friske blade)
- 100 g rødkål
Sådan gør du
Blomkålswraps:
- Riv eller hak blomkålen groft. Damp den i en kasserolle med et par spiseskefulde vand i 10 minutter. Hæld den over i et rent viskestykke og vrid vandet ud.
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
- Bland blomkålen med æg, fintrevet parmesan, purløg, salt og peber.
- Læg bagepapir på en bageplade og fordel blomkålsmassen i to lige store portioner. Pres dem flade til ca. 5 mm tykke pandekager og pensl med olivenolie.
- Bag dem, til de er gyldne – det tager ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Pesto-dressing:
- Hak basilikum, pinjekerner og hvidløg fint og riv parmesanosten groft. Rør det hele sammen med fintrevet citronskal, olivenolie og vand til en grov pesto.
Fyld:
- Smør blomkålswraps'ene med pesto på indersiden og fold dem sammen om fintstrimlet rødkål, spinat og røget laks
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.