Få varmen med denne skønne og antiinflammatoriske asiatiske suppe med sprøde grøntsager og saftige kæmperejer.
Rejer er ikke kendt for deres fedtindhold – faktisk er de decideret fedtfattige – men ikke desto mindre indeholder rejerne i en portion af denne asiatiske suppe 0,5 g omega-3. Det lyder ikke af meget, men når målet er 3-4 g dagligt, er det et pænt skridt på vejen. Hvad rejerne mangler i fedt har de til gengæld i protein, der giver dig masser af mæthed.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Der er kommet store mængder grøntsager i den asiatiske suppe – ca et par hundrede gram pr portion. Ud over deres sundhedsmæssige kvaliteter er de valgt, fordi netop disse grøntsager holder deres sprødhed i den varme suppe. Med andre ord er det en suppe, der skal tygges …
Grøntsagsbouillon er mange ting – og det er ikke altid de bedste ingredienser, der ryger i de små terninger. Køb en god økologisk variant, der er lavet af “rigtige” råvarer og ikke kun salt og smagsforstærker.
Gør det smart: Skræl ingefæren med en ske. Der går hurtigt en masse ingefær til spilde, hvis du skræller de ujævne rødder med en kniv. Brug i stedet en ske – den skraber kun skrællen af og skåner mest muligt af den sunde knold.
Asiatisk suppe med kæmperejer
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 3 spsk olivenolie
- 2 skalotteløg
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 cm frisk ingefær
- 6 dl grøntsagsbouillon (køb fx denne økologiske)
- 1 gulerod
- 150 g savoykål
- 50 g fennikel
- 100 g champignon
- 250 g kæmperejer (rå, optøede)
- 2 spsk peanuts, saltede (fx disse økologiske)
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor gryde. Svits finthakkede skalotteløg og forårsløg med hvidløg, chili og ingefær skåret i tynde skiver et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og kog suppen op.
- Skær guleroden i tynde skiver. Snit savoykål og fennikel fint. Hæld det i suppen og lad det simre i fem minutter.
- Skær champignonerne i kvarter, fjern skallen fra rejerne og lad begge dele simre med de sidste fem minutter. Giv suppen et godt drys salt og peber.
- Rist grofthakkede peanuts på en tør stegepande et par minutter og drys dem på suppen sammen med masser af frisk koriander.
Opskriften indeholder sponsorerede links.