Start dagen i bedste antiinflammatoriske stil med disse skønne pandekager.
Morgenmaden bliver et festfyrværkeri af antiinflammatoriske ingredienser. Ingefæren er oplagt at starte med, og kraften i den stødte, tørrede ingefær er fuldt på højde med den friske. En teskefuld stødt ingefær vejer ca 2,2 g, hvilket svarer til to hele dagsrationer af den sunde knold.
Havregrynet bidrager med masser af kostfibre, mineraler og vitaminer – og også en vis mængde af enkeltumættede fedtsyrer (MUFA), som er en vigtig del af den antiinflammatoriske palet. Det er dog æg og peanutbutter, der er de vigtigste MUFA-bidragsydere til pandekagerne – begge rummer de store mængder af de enkeltumættede fedtsyrer. Og endelig byder spinaten og de mange friske bær på antioxidanter i lange baner.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.
De antiinflammatoriske pandekagerne er uden gluten – hvis du bruger de særlige glutenfri havregryn. Havregryn er i princippet glutenfri, men risikerer at blive “forurenet” med glutenholdige kornprodukter på marken eller under forarbejdning. Glutenfri havregryn er blevet beskyttet hele vejen.
Gør det nemt: Lav en hurtig puré ved at koge en håndfuld frosne bær og lidt vand i et par minutter.
Antiinflammatoriske pandekager med spinat, ingefær og friske bær
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 100 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn – kan købes her)
- 2 håndfulde spinat (frisk)
- 2 æg
- 2 dl minimælk
- 1 spsk skyr
- 1 stor banan
- 1 spsk peanutbutter, fin (fx denne økologiske creamy peanutbutter)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 knsp salt
- rapsolie til stegning
- 1 håndfuld friske bær
Sådan gør du
- Mal havregrynene til fint mel i en blender eller foodprocessor og stil det til side.
- Hæld spinatblade, æg, mælk, skyr, banan og peanutbutter i blenderen og blend det helt jævnt. Tilsæt havremelet sammen med bagepulver, stødt ingefær og salt og bland det i.
- Lad dejen hvile et kvarters tid.
- Steg de små, tykke antiinflammatoriske pandekager ved lav varme i lidt olie. De skal have ca 5 minutter på hver side.
- Anret fx med puré af blendede bær eller friske blåbær, hindbær, brombær eller jordbær.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.