Lidt, men godt! Små sunde hapsere så fulde af smag og sødme, at du kan nøjes med et par stykker …
Det søde køkken er ikke just overrepræsenteret i en antiinflammatorisk hverdag … Men nogle gange trænger man bare til noget sødt. Jeg gør i hvert fald. Derfor har jeg udviklet disse små antiinflammatoriske chilikugler. De er søde, men gemmer på en skarp bagkant.
Chilien – her i form af tørret, fintmalet cayennepeber – gør smagen fyldig og hjælper til, at man ikke har brug for store mængder. Et par stykker eller tre er nok til at tage den værste sult efter sødt.
Den antiinflammatoriske styrke i chilikuglerne kommer dels fra chilien, men også den mørke kakao og stødt kanel rummer god effekt. Havregrynenen tilfører kostfibre og bidrager lige som olivenolien med det sunde enkeltumættede fedt.
Når de antiinflammatoriske chilikugler så oven i købet er rullet i hakkede mandler, ja, så er der masser af effekt at hente i de små søde mundfulde.
Opskriften er fra kogebogen “Spis dig sund og stærk”.
Køb den her i shoppen.
Spis de antiinflammatoriske chilikugler som en godbid til aftenkaffen eller brug dem som snack på farten. De holder sig fint en uges tid i køleskabet (selvom de næppe når at blive gamle).
Tip: Her er brugt bløde dadler, der nemt kan blendes. Medjool-dadler med sej skal kan med fordel stå lidt længere tid og opbløde i det kogende vand.
Den nye kogebog “Spis dig sund og stærk” byder på 82 nemme opskrifter på velsmagende antiinflammatorisk mad til alle dagens måltider: Morgenmad, frokost, mellemmåltider, aftensmad og dessert.
Antiinflammatoriske chilikugler
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 100 g dadler (uden sten)
- 85 g havregryn < køb fx disse glutenfri havregryn
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk mørk kakao
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk stødt kanel
- 1 drys havsalt
- 25 g mandler
Sådan gør du
- Overhæld dadlerne med kogende vand og lad dem stå og trække 5 minutter. Hæld vandet fra.
- Hæld dadlerne i en foodprocessor sammen med havregryn, olie, honning, kakao, cayennepeber, kanel og salt. Blend i cirka et minut, indtil dejen er jævn og sammenhængende.
- Hak mandlerne fint og hæld dem i en dyb tallerken.
- Rul kugler på ca. en spiseskefuld af dejen og vend dem i de hakkede mandler (det er lettest med fugtige fingre). Sæt kuglerne på køl 30 minutter før servering.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. portion (3 stk.) |
---|---|
Energi, kcal | 127 |
Fedt, g | 8 |
Kulhydrat, g | 11 |
Kostfibre, g | 3 |
Protein, g | 4 |